«Луцьктепло» та «Тепелен» укладуть мир

20 Серпня 2018, 16:10
Луцьктепло 2061
Луцьктепло

Комунальне підприємство «Луцьктепло» та ТзОВ «Тепелен» хочуть укласти мирову угоду.

Про це повідомили під час постійної комісії міськради питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у понеділок, 20 серпня.

Відомо, що рішенням Господарського суду Рівненської області була стягнута заборгованість з комунального підприємства «Луцьктепло» в розмірі 28 мільйонів гривень на користь ТзОВ «Тепелен».

Враховуючи те, що заборгованість є дуже великою, підприємство «Луцьктепло» неодноразово зверталочя до суду з проханням відстрочити сплату боргу. Відстрочення було лише на п’ять років.

КП «Луцьктепло» звернулося до суду з проханням розстрочити заборгованість, враховуючи важкий фінансовий стан на підприємстві. Проте «Луцьктеплу» відмовили. В результаті, підприємству вдалося досягнути консенсусу з ТзОВ «Тепелен», тобто вирішили укласти мирову угоду.

На сьогодні заборгованість «Луцьктепла» перед «Тепеленом» становить 23 мільйони гривень. Обидві фірми дійшли згоди, аби розстрочити погашення цього боргу на 52 календарних місяця. Тобто з липня по жовтень, тобто коли менші доходи на підприємстві, «тепловики» платитимуть 230 тисяч гривень в місяць «Тепелену», а в інші місяці – 690 тисяч гривень.

Тому на комісії представники «Луцьктепла» просили затвердити текст мирової угоди і виступити Луцькраду гарнатом виконання умов цієї угоди. Угоду хочуть укласти, аби «Тепелен» більше не звертався до виконавчої служби щодо штрафів на «Луцьктепло».  

Члени комісії підтримали комунальне підприємство, затвердили текст угоди та рекомендують «Луцьктеплу» узгодити та подати графік виконання мирової угоди.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у Twitter, Google+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром