Спортшкола «Спартак» отримає гроші з міського бюджету

31 Травня 2016, 18:22
2452

Міська рада планує співфінансувати дитячо-юнацьку школу «Спартак», яка з 2016 року залишилася без державної підтримки.

Про це йшлося на дні депутата у вівторок, 31 травня.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що школа раніше фінансувалася з державного бюджету за кошти фонду соціального страхування.  Проте в 2015 році фінансування припинилося.

«Якимись дотаціями та субвенціями дотягнули до кінця року і з початку 2016 року школа залишилася без фінансування. Складність у тому,  що засновником школи є громадська організація,  яка немає ніякого відношення ні до міської,  ні до обласної ради. Це незалежна структура зі статусом неприбутковості», – розповів заступник мера.

Наразі міська рада намагається відпрацювати схему взаємодії з школою, оскільки вона є надзвичайно важливою для міста. Там, за словами директора Івана Деєва, навчається 400 дітей, а тренерами є висококваліфіковані спеціалісти, майстри спорту міжнародного класу.

Юрій Моклиця розповів, що існує тільки два виходи з ситуації, яка склалася:

«Перший – ми зацікавлені в тому, щоб ця структура існувала, щоб були  гуртки,  заняття, секції,  були медалі,  були спортсмени. Другий шлях – ми відмовляємося,  кажемо, що нам це не цікаво,  нам це не потрібно.  І кажемо – удачі вам з вашою структурою», – підсумував Юрій Моклиця.

Він розповів, що для фінансової підтримки потрібно також узгодити певні моменти з обома сторонами.  Для цього між міською радою та Волинським обласним фізкультурно-спортивним товариством «Спартак» пропонують підписати меморандум.

«На підставі виконання чи невиконання цих умов ми даємо, або не даємо гроші. Зобов’язання, яке має виконати школа – забезпечити якісний процес виховання», – розповів заступник мера.

Окрім того, він зауважив, що школа зберігатиме за собою право заробляти гроші, шукати інвесторів та залучати кошти батьків.

Нагадаємо, що цього року чотири спортсмени, яких готували у Фізкультурно-спортивному товаристві «Спартак», поїдуть представляти Україну на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.


1

директорр «Спартака» Іван Деєв
директорр «Спартака» Іван Деєв

Заступник міського голови Юрій Моклиця
Заступник міського голови Юрій Моклиця

Голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Юрій Волинець
Голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Юрій Волинець






1
Депутати оглянули матеріальне забезпечення «Спартака»
Депутати оглянули матеріальне забезпечення «Спартака»

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром