Луцькі школярі та їхні батьки годинами сидять під кабінетами педіатрів, щоб пройти медогляд

17 Серпня 2018, 08:52
Щоб пройти медогляд до школи чи садочка, лучани годинами сидять в черзі 4667
Щоб пройти медогляд до школи чи садочка, лучани годинами сидять в черзі

Лучани висиджують довжелезні черги до лікарів, аби пройти медогляд для навчальних закладів.

Про це пише Волинь24, посилаючиcь на сюжет 12 каналу.

Великі черги під кабінетами педіатрів. Ще довше чекають на прийом в ортопеда та хірурга. Адже таких лікарів у Луцьку всього двоє і оглядають вони більше сотні дітей щодня.


«Ми прийшли до ортопеда, а ортопеда на Волі немає. Є тільки тут один ортопед. Оце все місто їде до цього лікаря. То дуже довго до нього записувалися, записувалися в кінці липня», - розповідає мама двох школярок Оксана Пенкаля


Черги великі, а саме тяжче до окуліста записатися. Постійно ну малі скажем так записи. Постійно багато людей, не можна навіть встигнути записатися, - скаржиться мама дворічної дівчинки Антоніна Хижевська.

У поліклініці кажуть, черги в середині серпня - явище традиційне. Хоча батьків просили пройти медогляд заздалегідь і частина таки прислухалась. Адже довідка дійсна протягом року.



«В нас, напевно, ці черги є щороку, тому що трошечки зволікають батьки. Ми дітям, які мають відвідувати перший клас, в цьому році, ті, що були в організованих колективах, в дитячих дошкільних закладах, ще тоді була 26 форма, тобто необхідний медогляд роздавали вже зимою. Але є зараз навантаження, і, на жаль, воно є не в цьому році, а воно вже є щороку, скільки я працюю», - головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.



До педіатрів доводиться йти в порядку живої черги, а от до вузькопрофільних спеціалістів потрібно заздалегідь записуватись по телефону або через інтернет. Наразі запис триває уже на вересень.

В дитячі садки без довідки не пустять, а от першокласники можуть пройти медогляд до кінця вересня.

Читайте такожЗа вихідні до Луцької міської лікарні звернулася майже сотня лучан

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024