Луцьк опинився у рейтингу міст з високим рівнем забруднення

16 Серпня 2018, 22:35
Забруднення навколишнього середовища 9120
Забруднення навколишнього середовища

Обласний центр Волині посів третю сходинку серед міст із високим рівнем забруднення.

Такі дані за січень – червень 2018 року у відділі інформації про стан забруднення навколишнього середовища Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського повідомили агентству «Інтерфакс-Україна».

Серед міст із високим рівнем забруднення після Маріуполя перебувають (у порядку зниження): Одеса, Луцьк, Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ), Дніпро, Київ, Миколаїв, Слов'янськ, Кривий Ріг, Краматорськ, Рубіжне, Лисичанськ і Запоріжжя.

Найменш забрудненим повітря в I півріччі поточного року було в Горішніх Плавнях (раніше Комсомольськ) – 39-те місце, а також в Ізмаїлі (38), Світловодську (37), Чернівцях (36) і Харкові (35).


За підсумками 2017 року рівень забруднення атмосфери в Маріуполі й Дніпрі характеризувався як дуже високий, ще в 13 містах – як високий: Кам'янське, Одеса, Слов'янськ, Миколаїв, Луцьк, Київ, Кривий Ріг, Краматорськ, Лисичанськ, Запоріжжя, Рівне, Рубіжне та Ужгород (у порядку зниження).

В обсерваторії пояснили, що високий рівень забруднення атмосферного повітря цих міст обумовлений здебільшого підвищеним вмістом специфічних шкідливих речовин – формальдегіду, фенолу, фтористого водню, аміаку, з основних домішок – завислих речовин, діоксиду азоту, оксиду вуглецю.

При тому торік забрудненість природного середовища на території України практично не зменшилася і залишилася досить високою.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром