У обласну лікарню вже привезли ангіограф, який коштує майже 620 тисяч доларів

16 Серпня 2018, 17:10
У обласну лікарню вже привезли ангіограф 3590
У обласну лікарню вже привезли ангіограф

У Волинській обласній клінічній лікарні учора, 15 серпня, відвантажили нове обладнання. До медзакладу привезли ангіографічну систему.

Як повідомила Район.Луцьк консультантка із комунікаційних технологій Субпроекту Ольга Булковська, це – одне з постачань у рамках реалізації у краї Субпроекту Світового банку і Міністерства охорони здоров’я України «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Фірма Philips Medical Systems Nederland B.V виграла тендер ICB-G № 6.2.2.1/6 «Закупівля медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів (1 фаза)» (лот №6). Відповідно до підписаного наприкінці лютого 2018 року договору, вона у серпні привезла в область рентген-ангіографічну систему Allura Xper FD20. Її вартість – 619 259 доларів США.

Ця ангіографічна система експертного класу дозволяє проводити широкий спектр втручань на серці та судинах. Вона допомагає отримувати зображення з високою роздільною здатністю, має додаткові можливості для спеціальних процедур, а також може використовуватися в гібридних операційних.

Ангіограф, за словами заступника головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Олександра Дударя, вже є у трійці найдорожчого устаткування, яким користуються у цьому медичному закладі. І наразі – найбільш вартісна закупівля волинського Субпроекту. Однак, попри це, обладнання закуплене значно дешевше, ніж його продають в Україні. Бо на торги вийшов не посередник, а власне Philips Medical Systems Nederland B.

А передувала цьому тривала і скрупульозна робота багатьох людей. Найперше підготували тендерну документацію. Консультанти Субпроекту з співпраці із фахівцями управління охорони здоров’я Волинської ОДА та провідними медиками Волинської обласної та Луцької міської клінічних лікарень визначили перелік найнеобхіднішого для закупівлі у заклади вторинного і третинного рівня надання допомоги, а після цього прописали вимоги до техніки по кожному з лотів.

На початку серпня 2017 року усіх охочих, відповідно до процедур Світового Банку, запросили участі у тендері ICB-G-6.2.2.1 «Закупівля медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів (1 фаза)». Розкриття цієї закупівлі відбулося у листопаді.

Після цього до кінця січня 2018 року тривала оцінка пропозицій по усіх лотах (а їх у було аж 14). Коли звіт з оцінки погодив Банк, фірмам запропонували підписати відповідні договори. Постачання за лотом №6 виграли представники Philips Medical Systems Nederland B.V. Нині ж фірма, виконавши усі умови, привезла установку Allura Xper FD20 (Philips) до Луцька.

Знаючи про терміни постачання, у ВОКЛ підготували приміщення. Його облаштування та ремонт погоджували із виробником, який має спецвимоги, зокрема щодо електропостачання та температурного режиму, до кабінетів, у яких функціонуватиме їхня техніка. Коли техніка прибула до Луцька, для її розвантаження та підняття в операційну задіювали спецтехніку.

Фахівці фірми-надавача послуг на початку вересня прибудуть до Луцька, аби за 3-4 тижні зібрати установку. Тож планується, що перші операції з допомгою цього обладнання зроблять наприкінці вересня - початку жовтня.

«Титанічна підготовча робота, складні процедури закупівель і безліч проблемних питань, які виникали і потребували вирішення, як то кажуть, на вчора – це вже історія. А реальність – вартісна техніка, що з’явилася в області завдяки позиці Світового банку. Пишаюся командою, яка це зробила і працює далі для якісної реалізації Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Бо за усіма його складовими – волиняни та їхнє здоров’я», – наголосила консультантка з управління Субпроектом Марія Адамчук.

Довідково:

Ангіогра́фія – метод спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в артеріальну чи венозну систему речовин, які дають різку тінь у рентгенівських знімках.

Нагадаємо, у Луцькій міській клінічній лікарні з’явилося нове обладнання за майже півмільйона євро


Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром