Як пройде міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором»

14 Серпня 2018, 15:20
у Луцьку відбудеться фестиваль 4747
у Луцьку відбудеться фестиваль

У Луцьку п’ятнадцятий раз проведуть міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Цей фестиваль дає можливість презентувати місто Луцьк в Україні та за його межами. Триватиме він з 22 по 25 серпня. Повідомили про це на прес-конференції щодо проведення фесту у вівторок, 14 серпня.

У фестивалі візьмуть участь шість зарубіжних колективів, які представлятимуть чотири континенти. Зокрема будуть колективи з Мексики, Єгипту, Італії, Індії, Туреччини, Литви та України. Колективи почнуть заїжджати 21 серпня, дехто навіть раніше.

Гостем фестивалю буде колектив «Черемшина» із Чернівецької області. З Волинської області братимуть участь колективи з Камінь-Каширського, Ківерцівського та Маневицького районів – буде 10 колективів. Від Луцька теж будуть учасники.

Автор та засновник проекту Юрій Войнаровський
Автор та засновник проекту Юрій Войнаровський

«Така мозаїка поєднання зарубіжних колективів з нашими українськими – буде дуже гарно. Під час фестивалю будуть також і родзинки – це дискотека «ЕтноДанс». Тобто кожен із колективів привезе на фестиваль свою музику, під яку танцюють у них. І це поєднають з нашими модними танцями», – розповів автор та засновник проекту, заслужений діяч мистецтв України Юрій Войнаровський.

Окрім того, на Театральному майдані під час фестивалю зроблять спільне фото зі всіма учасниками. А попередньо поблизу Стели Героїв Небесної Сотні закордонним гостям розкажуть, чому тут Стела Героїв, і кожен колектив покладе квіти з такою стрічкою, як їхній прапор. Опісля хвилиною мовчання вшанують Героїв.

«Це буде моральна подяка Героям, які загинули на Сході за Україну», – зауважив Войнаровський.

Організатори впевнені, що фестиваль пройде на високому рівні, подарує гостям міста незабутні враження, тому на нього запрошують усіх.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у Twitter, Google+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024