У місті більше 20 квартир можуть бути відчужені за комунальні борги

27 Травня 2016, 11:39
2305 Джерело: ria.ru

Більше двох десятків квартир боргують за комунальні послуги від 50 тисяч гривень, а виконавчі служби уже ведуть серйозну роботу з неплатниками.

Про це заступник міського голови Тарас Яковлев розповів у програмі «Місто, як воно є» на радіостанції «СіД FM».

Зокрема, заступник мера наголосив, що продаж квартири є крайньою мірою, яку міська рада застосовує дуже неохоче.

Нагадаємо, що коли борги за комунальні послуги перевищують 10 тисяч гривень, то квартиру можуть виставити на аукціон.

Проте до цього власники майна можуть вирішити проблему іншим шляхом.

«Зараз у нас в роботі більше 20 домогосподарств, заборгованість яких становить 50 тисяч і більше гривень – по них зараз серйозно працюємо. У нас є групи оповіщення – чотири групи по місту діють, ходять по цих квартирах і роз’яснюють,  що у вас є борг, дають про нього інформацію,  роз’яснюють,  яким чином можна оформити субсидію,  яким чином можна борг реструктуризувати,  пояснюють, що можуть бути наслідки, включно з відчуженням нерухомого майна. Є певна гранична ціна – борг від 10 тисяч і його вже можна відчужувати. Ми робимо усе можливе,  щоби цього не допустити», – розповів заступник міського голови.

Тарас Яковлев наголосив,  що до моменту старту аукціону боржник має право заплатити за борги та скасувати його. Окрім того, до боржників спочатку застосовують м’якші міри – відключення води та водовідведення.  Проте, якщо такі заходи не впливають на рішення власника квартири – його майно виконавча служба виставляє на аукціон.

Кошти, отримані від продажу квартири, йдуть на погашення боргу, а решту повертають власнику.

Заступник мера зауважив, що Луцька міська рада не здійснює продажів за боргами. Для цього є відповідні структурні підрозділи – виконавча служба управління юстиції, яка діє на підставі суду, у відповідності до наказу стягнення заборгованості.

«Нікого, на жаль, або на щастя вже не здивуєш тим, що забрав банк квартиру за борги. Повірте мені, «Луцьктепло» чи «Луцькводоканал» – це такий самий господарюючий суб’єкт, як банк. І немає різниці між боргом по кредиту і боргом за комунальні послуги. Можливо, навіть є різниця у зворотньому – якщо ти не заплатив кредит,  то твій сусід від цього не страждає», – зауважив Тарас Яковлев.

 

Коментарі
30 Травня 2016, 13:27
Підтримайте петицію проти продажу квартир в Луцьку.<br/>http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/442
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39