Понад дві сотні лучан хочуть стати «копами»

03 Серпня 2015, 22:06
5496

Стартував конкурсний набір у луцьку патрульну поліцію. У перший день прийому заявок навіть утворилися черги: молоді люди (від 21 до 35 років) вишикувалися у Палаці культури з документами. 

За робочий день документи подали понад дві сотні осіб і це не враховуючи онлайн-анкет. На луцьких форумах користувачі уже після обіду писали, що анкети не приймаються і дотепні читачі писали «Міськвідділ в повному складі подав документи і вже перевищений ліміт?»

На прийом заявок завітали і луцький міський голова Микола Романюк, начальник УМВС у Волинській області, Петро Шпига, заступник голови Волинської  ОДА Сергій Кошарук. Останній анонсував, що патрулі будуть швидко створені в інших містах Волині, якщо реформа у Луцьку буде мати успіх.

Але про те, хто навчатиме луцьких полісменів, високі чиновники не розповіли. Натомість похвалилися, що патрульна поліція Луцька на старті уже має одну автівку, яку подарувала Польща. Саме у польських колег місцеві полісмени будуть переймати досвід. Невдовзі очікуються «презенти» від США у вигляді уніформи, екіпіровки, спецмашин.

 У свою чергу лучани активно обговорюють подію в соцмережах та на форумах.

Так, на сайті «Луцька дошка» користувач Yozh Dodoo розповів про свою доньку, яка витратила три години на подачу документів:

"Ну шо - маю доню, кандидата у копи. 
В 10:00 відпросилася з роботи, відстояла чергу(!!!), заповнила заяву, навіть дала інтерв'ю якомусь виданню. Народу на 10:30 вже було дофігіща, звільнилась біля 13:00. Черга в поліцейські, Карл!!!
Я звісно переживаю. Маю надію, що будуть відпускати на сесію. А так - права має, фізуха - "принцеса АВЛ" їздить на роботу на вєліку, 5 км. , так шо тут всьо гуд. Відчуття справедливості від мами дісталось і примножилось, так шо з мотивацією теж все гаразд. Будем слідкував за процесом навчання.
В мене в сім'ї буде справжній коп, чуваки(надіємось і тримаєм кулаки - конкурс афігенний і це не може не радувати!)".

Коментатори радили дівчині зайнятися фізпідготовку і висловлювали сподівання, що нова поліція не братиме хабарів.

Усі охочі стати поліцейськими мають можливість подати заявку до 18 серпня. 

Читайте також як презентували реформу МВС у Луцьку Арсеній Яценюк та Арсен Аваков.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром