Чи стане волинська станція переливання крові приватною

10 Серпня 2018, 22:44
Переливання крові 6495
Переливання крові

У волинській станції переливання крові розповіли, чи є загроза приватизації та на скільки станція забезпечена необхідними припаратами.

Переливання крові та виготовлення з неї необхідних компонентів та препаратів – всім цим волинських людей нині забезпечують поки що державні центри.

Однак, за останні кілька місяців у цій важливій галузі стрімко почали відбуватись суттєві зміни. До прикладу, рішенням обласних рад, центри переливання крові, вже віддалив оренду у Харкові, Дніпрі та Черкасах. Відповідне рішення готується у Запоріжжі. Чи бува не дійшла ця хвиля до Волині розповів заступник головного лікаря по медчастині «Станції переливання крові » Леонід Матвійчук. Медик каже, про приватизацію не чув та й не хоче чути, адже це мовляв, призведе до масового звільнення працівників та й без супутніх проблем тут не обійдеться.

Ця галузь, на думку Леоніда Матвійчука, має безперечно залишатися державною. Знищення централізованої державної системи крові замість її розбудови в країні, що веде війну – це злочин. Адже держава повністю втрачає можливість забезпечувати наявність в Україні достатніх запасів цього стратегічного продукту. 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром