Керівників навчальних закладів не обиратимуть за конкурсом

25 Травня 2016, 12:00
1521 Джерело: yak-prosto.com

Депутати не підтримали ідею про призначення та звільнення керівників комунальних навчальних закладів і установ освіти за результатами публічного конкурсного відбору.

Про це стало відомо у середу, 25 травня, під час сесії міськради.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що за такою системою уже працюють в Києві та в Чернівцях. Тож, на думку депутата, прийнявши рішення, Луцьк «ітиме в ногу з часом» і не чекатиме, коли від міністерства прийде вказівка перейти на таку систему.

«Директори шкіл бояться, що почнуться скорочення штату. Але тут немає чого боятися, бо проект рішення стосується лише вакантних посад. Нинішніх працівників ніхто не каже переобирати на конкурсній основі», – зауважив Павло Данильчук.

Депутат Олександр Козлюк не підтримав таку роботу «на випередження» і запропонував поки утриматися від прийняття рішення.

«На сьогоднішній день є рекомендована постанова. На цю постанову мають розробити чіткий порядок. Законопроект ще знаходиться на розгляді. Тому, на мою думку, треба поки утриматися, щоб кілька разів не перероблювати нормативний документ», – вважає Козлюк.

Ще кілька обранців громади зауважили, що проект рішення необхідно доопрацювати, адже освітня галузь особлива, тому і склад комісії та порядок повинні формувати відповідно до освітнього профілю. Те, що таку систему потрібно відтермінувати, підтвердив й начальник управління освіти Олег Гребенюк.

«Ні управління освіти, ні директори не проти конкурсної основи. Ми і так по цій системі працюємо, адже маємо атестаційну комісію, положення про яку перегукується з новим проектом. Але такий проект ще не можна підтвердити на законодавчому рівні», – зазначив Гребенюк.

Міський голова Микола Романюк також не підтримав швидкий перехід на нову систему та попросив керівників закладів заспокоїтися і займатися своєю роботою.

«Якщо сьогодні підтримають цей проект рішення, я накладу вето. Якщо вето подолають – піду в суд», – повідомив Романюк.

У підсумку депутати не підтримали проект рішення.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром