Луцьк – одне з п'яти міст, де надають весь спектр кардіохірургічної допомоги

09 Серпня 2018, 16:28
Деяких хвороб серця у Луцьку не лікували 11 років 6667
Деяких хвороб серця у Луцьку не лікували 11 років

В обласній клінічній лікарні хірургічно лікуватимуть порушення серцевого ритму.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив кардіохірург Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Борис Кравчук. 

У четвер, 8 серпня, відбувся запуск нової електрофізіологічної лабораторії досліджень серця під контролем рентгену, обладнання для якої придбали в рамках субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Як розповів лікар-аритмолог Ігор Біскуб, на Волині 11 років не лікували хірургічно порушень серцевого ритму: застаріле обладнання, що повністю відпрацювало ресурс, демонтували ще у 2007 році.

Тепер кардіохірургічний центр Волинської обласної клінічної лікарні – один із п’яти в Україні, де надають весь спектр кардіохірургічної допомоги. Таке лікування також доступне в Києві, Харкові, Одесі та Дніпрі. За проектом світового банку відповідну медичну техніку також нещодавно отримали у Полтаві.  

Операції виконуються під місцевим знеболенням, без загального наркозу, через проколи центральних вен і артерій. Пацієнтів виписують додому вже наступного дня.

Як розповів Ігор Біскуб, окрім імплантації електростимуляторів та дефібриляторів, тепер є можливість лікувати тріпотіння передсердь, пароксизмальні надшлуночкові тахікардії (наприклад, синдром WPW), шлуночкову екстрасистолію.

«Синдром WPW, наприклад, це вроджена вада провідної системи серця, з якою люди не доживали до пенсійного віку – помирали раптово. Проте зараз лікування цієї патології стало настільки ж простим, як лікування, наприклад, апендициту. Інколи люди знають свій діагноз, але не знають, що він виліковний. Тому хотілося б, щоб пацієнти прочитали і, побачивши свій діагноз, зверталися до нас за лікуванням», – зауважив лікар. 

Читайте також: У Луцьку не вистачає лікарів через низькі зарплати

Електрофізіологічна лабораторія
Електрофізіологічна лабораторія

Лариса АНДРІЙЧУК

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром