Лучанин піднявсь на вершини чотирьох континентів і мріє підкорити вершини ще трьох

08 Серпня 2018, 22:38
Лучанин піднявсь на вершини чотирьох континентів світу 5707
Лучанин піднявсь на вершини чотирьох континентів світу

Один із найкращих альпіністів нашого регіону Олександр Оришко у Міжнародний день альпініста розповів, на скільки перспективно розвивається на Волині туризм загалом.

Про це повідомляє Сфера-ТВ.

Сходження на вершину гори є справжнім випробуванням і під силу далеко не кожній людині. Сучасний альпінізм – це і вид спорту, і робота, і вид активного відпочинку, однак у будь-якому випадку він вимагає великої самовіддачі. Тут найменша помилка може вартувати життя. Лучанин Олександр Оришко не з тих, хто звик відступати. Ще зі шкільних років чоловікові запав у душу спортивний туризм. Спершу ходив у походи з друзями, а вже в студентські роки, почав мріяти про підкорення вершин.

Після цього, розповідає чоловік, бажання підкоряти нові висоти лише збільшилось. Олександр Оришко поставив перед собою ціль, піднятись на сім вершин семи континентів світу. На сьогодні вже чотири подолано – це південна та північна Америка, Європа і Африка.

Щоб дістатися на цю вершину, знадобилося близько двох тижнів. За плечима майже 40-ка кілограмовий рюкзак, а попереду чекає нестерпний мороз або ж палюче сонце. Однак, все це нічого, каже Олександр,  в порівнянні з тією ейфорією коли дистанцію подолано. На диво, сучасне підростаюче покоління сьогодні неабияк цікавиться туризмом розповідає спортсмен. Діти охоче займаються у мотузковому містечку а також ходять в походи. Безкоштовно на заняття туризмом можна записатися в центр туризму спорту та екскурсій. Директор установи Леонід Толстіхін розповідає, бажаючих займатись активним туризмом дуже багато. 

Тож займатися як спортивним туризмом так і альпінізмом круто та корисно. Однак, спортсмен Олександр Оришко радить спершу оцінити тверезо ситуацію і задуматись чи дійсно та чи інша вершина вам під силу.

Друге – це поставити мету.

Ну і, звісно, ж не закидати справу, якщо навіть з першого разу не вдалося піднятись, адже вершина стояла, стоїть і стоятиме, тож ви матимете ще можливість повернутися сюди наступного року, щоб завершити те що почали.  

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024