У Луцьку — скандал через утеплення будинку

07 Серпня 2018, 16:27
Будинок №6 на вулиці 8 Березня 6881
Будинок №6 на вулиці 8 Березня

Мешканці, які утеплили свої квартири перед загальним утепленням будинку на вулиці 8 Березня, 6, скаржаться на те, нібито їм потрібно платити двічі за цю послугу.

У редакцію Район.Луцьк звернулися жителі двох квартир з такими скаргами.

Мешканці будинку розповіли, що перед утепленням будинку збирали загальні збори, і більшість ухвалила рішення утеплити будинок на 8 Березня, 6. Проте не всі були «за» таке рішення, адже деякі власники житла утеплили свої квартири за власні кошти. Коли ж роботи провели вона почали обурюватися, бо нібито будуть повторно платити за утеплення. Навіть написали заяву в правоохоронні органи.

1

Голова асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк в коментарі Район.Луцьк розповіла, що латкове утеплення заборонене законодавством України, адже воно руйнує фасад будинку. За її словами, щоб провести утеплення загалом будинку, потрібно згоду 2/3 власників інших квартир.

Також, запевнила Сабатюк,  потрібно мати дозвіл на початок будівельних робіт, експертизу проектних робіт, які виконуватимуть. І тоді спеціалісти повинні вказати, яким матеріалом можна утеплювати будинок.

«В експертизі вказали, що потрібно буде заплатити більше двох мільйонів за утеплення. Ми домовилися, що мешканці цього будинку платитимуть 1,7 мільйонів гривень. І на загальних зборах вирішили, що платять всі однаково», – розповіла Юлія Сабатюк.

Відтак, мешканці за 10 років повинні виплатити цю суму.



Окрім того, за словами Сабатюк, тим мешканцям, які попередньо утеплили свої квартири, відшкодували по тисячі гривень за пінопласт.

«Робітники, звичайно, здирали поганий пінопласт, який був на будинку, а якісний та мінвату залишали. Тим паче, вартість опалення втричі зменшилася, і тепер жителі будинку за нього платитимуть менше», – додала керівниця асоціації ОСББ «Лучани».

Мешканці, які не утеплювали попередньо свої квартири, задоволені цими роботами, адже самостійно назбирати таку велику суму за раз не змогли б, а так за 10 років частинами виплатять цей кредит.

«Хоч це й так дорого, але нам це окупиться теплом, наприклад. Адже зараз в будинку набагато тепліше, ніж було до утеплення», – розповіла одна з жительок будинку на 8 Березня, 6, яка в конфікті підтримує ОСББ.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у Twitter, Google+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром