Хронологія конфлікту навколо АС №1 в Луцьку

07 Серпня 2018, 08:01
Ділянку на АС обгородили блоками, щоб на ній не проводили робіт 3913
Ділянку на АС обгородили блоками, щоб на ній не проводили робіт

6 серпня інформаційний простір Волині просто «розірвала на шматки» заява керівництва автостанції №1 Луцька про те, що цей об'єкт припиняє роботу з 15:00 через спробу рейдерського захоплення.  Таких заходів вирішили вжити через незаконне захоплення частини території автовокзалу підприємцем Юрієм Геруном. 

Пізніше виявилося, що конфлікти з цим чоловіком в АС виникають не вперше. Так, як розповіла заступниця голови правління «ВОПАС» Наталія Гітун, в 2011 році за вказівки Геруна вночі облаштували фундамент на ділянці автовокзалу і згодом на ньому виріс бар «Пивний». 

Територію поруч з баром декілька місяців тому муніципальна варта звільнила від незаконно розміщених кіосків і Юрій Герун, користуючись тривалими судовими спорами щодо цієї ділянки (історія цих судів наразі досліджується журналістами і про неї ми розкажемо пізніше, - ред.), розпорядився 6 серпня відправити техніку, аби розпочати облаштування території. Однак керівництво АС відреагувало напрочуд оперативно, виклилкало поліцію та заблокувало роботи. 

За словами Наталії Гітун, під час суперечок дійшло навіть до рукоприкладства. Зокрема, юристка ПрАТ «ВОПАС» Олена Черьомуха заявила про побиття. 

На місці  місце, де під наглядом Геруна працювали робітники, вона підійшла та попросила припинити роботи з прокладання електрокабелю до приїзду правоохоронців.

«На це Герун розвернувся і кулаком в обличчя наніс мені удар. Тут були ще люди, близько 10-ти людей це все бачили», - каже Черьомуха.

Тим часом на заяву АС відреагувала влада. Спочатку в міській раді повідомили, що ніхто не звертався за дозволами на встановлення на цій ділянці тимчасових споруд. Дивно, що в мерії на цьому відреклися від ситуації, хоча вона б мала хвилювати міську владу, адже йдеться про комфорт мешканців Луцька.

Натомість у поліції заявили, що автостанції працює в штатному режимі. За словами поліцейських, між адміністрацією автовокзалу та підприємцем виник конфлікт щодо оренди землі, проте його вирішують у площині цивільно-правових відносин.

Пізніше стало відомо, що закриття АС перенесли на 7 серпня, бо саме в цей день має відбутися зустріч учасників конфлікту з представниками влади щодо цієї ситуації.

А ввечері в інтернеті опублікували цікаву інформації щодо скандалу навколо автостанції, яку й раніше висловлювали, але не публічно фахівці у питаннях земельних справ. Так, громадський активіст Олег Бондарук висловив думку, що скандал навколо припинення роботи автостанції №1 є наслідком схеми, яку «мутять» місцева укропівська влада в змові з «латифундистом» Юрієм Геруном, щоб отримати у власність частину комунальної землі.

Мовляв, цим і пояснюється пасивність влади міста у цьому конфлікті?

Тож, сьогодні 7 серпня скандал навколо АС отримає новий виток.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
07 Серпня 2018, 18:30
Повиганяти всіх сук при депутатах з території автостанції разом з їхніми пивнушками і шмурдяком
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром