Тут шикарнющий музей, — луцька журналістка про Єврейський центр «Менора»

06 Серпня 2018, 17:38
Єврейський центр «Менора» 4340
Єврейський центр «Менора»

Луцька журналістка Людмила Яворська поділилася враженнями від відвідин Єврейського центру «Менора» в Дніпрі.

«Щойно приїхала в Дніпро - просто марила попасти в «Менору». Найбільший в світі єврейський центр. Не в Ізраїлі, не в Америці, а саме в Україні, в Дніпрі. 50 тисяч квадратних метрів білого мармуру, розкоші і захоплення... Збудували шість років тому за кошти Коломойського і Боголюбова», - пише вона у Facebook.

«На будівлі немає таблички типу«Все для євреїв», і простих християн звідси не гонять, але... Тут є все. І цим  «всім». користуються насамперед євреї. Магазини з кошерною їжею, одягом, ресторани і кафе, готель, навіть університет для єврейських дітей... Таке собі самостворене нео-гетто зі зручностями».

«А ще шикарнющий музей. Де є стільки всього... від Тори на пергаменті до шеврону «Єврейської роти» часів АТО... Кажуть, за кількістю експонатів цей музей поступається тільки нью-йоркському та ізраїльському. Розкіш неймовірна. Дивилась на указки для читання Тори, інкрустовані дорогоцінним камінням, і розуміла, що кожна з них коштує більше, ніж річний бюджет Волинського краєзнавчого музею...» — написала Людмила Яворська.

Є ж люди, які вміють шанувати своє коріння і свою унікальність. Правда, українці?















Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром