У селі Тарасове розгорівся скандал через дитячий майданчик

04 Серпня 2018, 15:33
Дитмайданчик в селі Тарасове. Скріншот з відео 6290
Дитмайданчик в селі Тарасове. Скріншот з відео

У селі Тарасове, що в Луцькому районі, місцеві жителі звинуватили сільраду в порушенні норм безпеки при встановленні дитячого майданчика на стадіоні. Сільрада у свою чергу опублікувала офіційне звернення, у якому спростовує звинувачення.

Про небезпечний дитячий майданчик вирішила розповісти односельчанам Марія Горбайчук.

Вона опублікувала у Facebook-спільноті «Тарасове – наша громада» допис, у якому стверджує, що елементи дитмайданчика є нестійкими, адже їх встановили без «жодних видимих слідів бетону». Також жінка додала, що вже звернулася до поліції з цього приводу.

Нижче подаємо скріншот допису для ознайомлення з позицією мешканки села.

 

1
Позиція Марії Горбайчук
Позиція Марії Горбайчук

Заборольська сільрада відповіла на таке звинувачення на своєму офіційному сайті. Як стало відомо Район.Луцьк, дитячо-спортивний майданчик почали монтувати на місцевому стадіоні 31 липня за бюджетні кошти Заборольської об’єднаної громади. На все знадобилося приблизно 46 тисяч гривень. 

У той день чоловік Марії Дмитро Горбайчук вирішив проінспектувати роботи і, як зазначають на сайті Заборольської громади, знімав процес на відео, додаючи некоректні коментарі.

«На стадіон прибули будівельники, щоб розпочати встановлювати окремі елементи майданчика. Разом із ними прибули місцеві жителі: мами з дітками, заступник сільського голови Марія Якубовська, депутат сільської ради Світлана Кліменчук, які перед початком монтажних робіт усі разом розпочали прибирати частину території: згрібати скошену траву, збирати розкидані пляшки, сміття.

Чи не найактивніший житель села Тарасове Дмитро Горбайчук теж прийшов побачити, що тут робиться. Проте, замість того, щоб долучитися до роботи, вчинити, як справжній чоловік: допомогти зібрати скошену траву та сміття, розпочав провокаційну зйомку з мобільного, де дозволив собі некоректні коментарі і безглузді висновки», – йдеться у повідомленні.

Також працівники сільради стверджують, що стійки турніків та каруселей таки заливали бетоном. І аби той встиг затвердіти протягом двох-трьох днів, стадіон закрили на замок. Проте один ключ був у дітей, які грали там футбол.

«У 16:00 робітники залили бетоном стійки турніків для підтягування, дитячу гойдалку-карусель та інші елементи дитячого майданчику. При цьому, наголосили, що бетон на кострукціях має застигнути, відповідні попередження були розміщені на стадіоні, експлуатувати дані об’єкти не можна протягом 2-3 днів. Для безпеки місцевої дітвори стадіон закрили на замки. Один із ключів був у дітей, що грали у футбол на стадіоні», – повідомляють у сільраді. 

«Того самого дня й під час роботи будівельників та активістів, після того, як усі розійшлися, Дмитро активно в онлайн-режимі у соціальній мережі Фейсбук транслював робочий процес. Пізніше до нього приєдналася дружина Марія Горбайчук, а далі вони разом почали «перевіряти» конструкцію на міцність, вириваючи стовпи конструкції із недавно залитого бетону.

1 серпня зранку ми побачили результат їхньої сімейної інспекції: розшатані стійки спортивних конструкцій», – йдеться у повідомленні.

«Навіщо нищити те, що не робив? Якби кожен житель села доклав зусилля і кошти, я впевнена, такого не було б. Якщо комусь не подобається те, що діткам є де провести час, обійдіть це місце, не дивіться на нього, не чіпайте. Це людська праця і кошти громади!» –  прокоментувала інцидент заступниця Заборольського сільського голови Марія Якубовська.

Заборольська сільська рада у свою чергу теж звернулася із заявою до органів поліції. Повідомляється, що сільрада продовжить встановлювати майданчики у селах громади, зокрема, у селі Тарасове продовжать встановлювати ще гойдалки та пісочниці.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром