Щодо секретаря Луцькради Пустовіта відкрили кримінал

04 Серпня 2018, 10:24
Григорій Пустовіт 5555 Джерело: Конкурент
Григорій Пустовіт

Відкрили кримінальне провадження щодо секретаря Луцькради Григорія Пустовіта через рішення депутатів поділити земельну ділянку під Завокзальним ринком всупереч рішенню суду.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» стало відомо з власних джерел.

Кримінальне провадження відкрили за заявою обласної спілки споживчих товариств через рішення міської ради від 25 липня «Про надання КП «Луцькі ринки» згоди на поділ земельної ділянки, яка надана в постійне користування на вул. Карпенка-Карого, 1».

Нагадаємо, на початку червня 2018 року Луцька міська рада розірвала договір оренди з облспоживспілкою на ділянку на вулиці Карпенка-Карого, 1. Землю передали у постійне користування комунальному підприємству «Луцькі ринки». Хоча у міській раді пообіцяли: майно в облспоживспілки не забиратимуть.

Тож 25 липня депутати ухвалили рішення про поділ ділянки під Завокзальним ринком. Одна частина ділянки – із торговим павільйоном, який належить обспоживспілці, інша – з контейнерами підприємців.

Рішення підписав секретар міської ради Григорій Пустовіт. Цього ж дня перед розглядом питання на сесії Господарський суд Волинської області ухвалив рішення, яким заборонив поділ земельної ділянки.

Рішення суду у міській раді зачитала депутатка Юлія Вусенко. Однак більшість обранців громади таки проголосували за проект рішення про поділ ділянки.

Кримінальне провадження за частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу України (умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню) зареєстрували у реєстрі досудових розслідувань 1 серпня.

Таке правопорушення карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Через діяльність КП «Луцькі ринки» місто може недоотримати мільйони, – депутат Андрій Покровський

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром