Оплачувати проїзд у Луцьку пропонують за допомогою смартфонів

03 Серпня 2018, 15:34
«Гугл-гаманець» 2659
«Гугл-гаманець»

Лучанка звернулась до влади обласного центру з пропозицією встановити у маршрутках термінали для безконтактної оплати проїзду за допомогою Google Pay.

Відповідну петицію розмістила у п'ятницю, 3 серпня, на сайті ЄСМП Ірина Хімічук.

Жінка висловила переконання, що безготівкова оплата проїзду у маршрутних автобусах «трохи детінізує» прибутки перевізників, і їм доведеться вкласти кошти у покращення послуг з пасажироперевезення.

Крім того, впевнена лучанка, оплата за допомогою смартфону буде зручною для багатьох пасажирів, адже не потрібно буде носити з собою готівку.

До того ж, авторка петиції згадала про те, що у листопаді 2017 року в Україні запустили сервіс безконтактної оплати Google Pay, причому наша країна стала п'ятнадцятою у світі, де запровадили цю систему.

Ірина Хімічук наголосила, що не пропонує скасувати оплату проїзду готівкою, а пропонує встановити термінали як додаткову опцію.

«Прошу підтримати всіх, хто хоче, чтоб наше затишне містечко було ще й іноваційним, і ще більше привалювало туристів», – завершила вона.

Зауважимо, гаманець Google Pay наразі є не дуже популярним в Україні, оскільки працює лише на андроїд-смартфонах з підтримкою NFC-чипу. Крім того, на пристрої має бути встановлена сертифікована програма, яка забезпечує конфіденційність платіжних даних.

Читайте також: «Шофери економлять собі в карман і нагло скорочуть маршрут», – лучанка

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024