Росіянка волинського походження фестивалила у Луцьку

02 Серпня 2015, 15:36
4176

Коли Дарині було чотири роки, її сім'я на чолі з татом-військовим переїхала до Нижнього Новгорода в Росію. Зараз дівчина завершила другий курс інституту історії та міжнародних відносин і неймовірно рада, що знову відвідала Луцьк, після 12-річної перерви.

Коли Дарина приїжджає до України, розмовляє виключно українською, трапляються суржики і росіянізми, але люди це тактовно сприймають.

За кілька днів гостювання у Львові я взагалі щебетала українською.Звісно, зараз трохи важче. Але то моя перша і рідна мова, тому я завжди стараюсь.

У Росії Дарина каже, що з України, а в Україні - що з Росії. Так склалося її життя, що в роду поєнались як українці, так і росіяни. Але дівчина не дозволяє політичному становищу в обох державах втручатися в особисті стосунки з дорогими людьми.

Коли війська РФ ввели танки на Луганщину, її дядько так і написав батькові Дарини у скайпі - чого у нас ваші танки, що вони тут роблять? 

Дарина пояснює, що багато пересічних людей зрозуміли, як телебачення та інформаційний простір в цілому маніпулюють, тому відмовилися від новин, де факти нещадно спресовані з ідеологемами і заанґажованими думками. 

Коли у  вас тут стався Майдан, у нас більшість новин стали транслювати про Україну. І так цілий рік. І далі ще війна, з боку Росії так і неоголошена. 

 

В університеті з неї трохи піджартовували щодо українського походження, але конфліктів не траплялось. Дівчина шкодує, що відмінили спецкурс з історії України, - Дарина дуже хотіла відвідувати його на третьому курсі. Зате про Замок Любарта в Луцьку дівчина дізналася не лише від говірких лучан, а й з навчального курсу історії Великого князівства Литовського. 

На Бандерштаті Дарині дуже подобається музика і атмосфера. Порівняно з Нижнім Новгородом (місто-мільйонник), у Луцьку її вабить затишок і неквапливий темп життя.

А завдяки племінниці та подрузі, найкраще з районів Луцька Дарина обізнана на 40 кварталі і в центрі з Старим містом.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром