Брищенське сміттєзвалище не розширюватимуть

03 Серпня 2018, 08:48
Сміттєвий полігон не будуть розширювати 2768
Сміттєвий полігон не будуть розширювати

Мешканці прилеглих сіл відмовилися надавати  додаткові гектари під сміттєвий полігон.

На слуханнях, які відбулися 27 липня, мешканці Княгининівської громади виступили проти розширення сміттєзвалища. Про це розповіла голова Княгининівської сільради Олена Твердохліб, – пише Волинь24.

Луцька міськрада звернулася до районної ради, аби та забезпечила розширення сміттєвого полігону у селі Брище, адже там, мовляв, вже закінчується місце. Однак  таке рішення не підтримали місцеві мешканці. Олена Твердохліб запевняє, що із сміттєвим колапсом, який наступає, треба невідкладно боротися.

«Рада в принципі категорично проти подальшого захоронення побутових відходів у зв'язку з тим, що уже вступив в дію закон про сортування сміття, і потрібно його виконувати», – запевняє очільниця.

Додає, що жителі ОТГ так чи інакше не проголосували б за розширення полігону, проте громадські слухання провели, аби почути думку людей.

Ділянка, яку в перспективі хотіли виділити під сміття, розташована в селі Сирники і є власністю громади. Тож будь-які дії на ній – незаконні, і якщо їх проводитимуть, то доведеться залучати поліцію.

Окрім того, Олена Твердохліб ділиться ідеєю, яку втілять у життя, аби звільнити місце на полігоні. Відтак, туди підселять спеціальні бактерії, які прискорюють процес гниття.

Нагадаємо, у селах під Луцьком вирішували, чи виділяти землю під сміттєвий полігон

            Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром