Сім фактів, які треба знати про платний в’їзд у Старе місто

03 Серпня 2015, 09:15
6189

Перша спроба міської влади навести лад із рухом транспорту в історичній частині міста передбачає обмеження проїзду та влаштування 121 паркувального місця та 7 важливих нюансів.

 

  1. На вулицях Замковій, що проходить через базар, Братковського, Ринковій площі і вуличках, що ведуть до неї, встановлять обмежувачі, що не пропускатимуть автомобілі. В’їзд на зазначені вулиці зроблять платним, на частині влаштують односторонній рух.
  2. Орієнтовна вартість послуги – шість гривень за годину стоянки.
  3. Для жителів Старого міста, підприємств і установ, які тут працюють, проїзд буде безплатний. Їм роздадуть картки-перепустки, або встановлять на в’їздах камери, які будуть розпізнавати знаки на автомобілях. Номери тих, хто може їздити без перешкод, внесуть у базу. Також пропускатимуть транспорт оперативних і комунальних служб.
  4. В’їзд буде обмежений технічними засобами. Йдеться про гідравлічні боларди – стовпчики, які автоматично піднімаються і опускаються. На в’їздах поставлять чотири паркомати, що видаватимуть чек. Після того як водій сплатить гроші, боларди опустяться і відразу піднімуться після проїзду машини. На паркову впускатимуть певну кількість машин – стільки, скільки є вільних місць.
  5. Оператором паркування буде фірма «Ельбе», що спеціалізується на встановленні автоматизованого обладнання (ворота, огорожі). «Ельбае» самостійно змонтує все обладнання. За договором співпраці у бюджет фірма сплачуватиме близько 100 тисяч гривень на рік до міського бюджету. Частину з цих грошей обіцяють спрямувати на відновлення історичної спадщини міста, реконструкцію пам’яток, благоустрій.
  6. Проїзд буде обмежений не цілодобово. Стовпчики опускатимуть ввечері приблизно з дев’ятої години і до п’ятої ранку. Вночі на територію ринку зможуть заїхати підприємці, привезти й розвантажити товар, за це не доведеться платити гроші.
  7. Ще цього року планують відремонтувати дорогу, що виводить із вулиці Замкової у місто. Навколо замку можна буде об’їхати по рівній дорозі, не захаращеній машинами.

 

Тарас Яковлев, перший заступник міського голови: «Історична частина міста перетворилася на стихійну парковку. Часто там важко проїхати і навіть пройти. Найбільше проблем створюють підприємці і продавці з Центрального ринку, які залишають машини в неустановлених місцях. Через нагромадження транспорту не можуть заїхати до замку туристичні автобуси. Інтенсивний рух пошкоджує дорожнє покриття, страждають історичні будівлі. Обмеження руху розвантажить територію, зніме проблему хаотичного паркування і торгівлі різним крамом із бусів – капустою, кавунами, побутовою хімією тощо. Якщо базарник хоче приїхати на автомобілі на роботу – без проблем, нехай заплатить і займе місце на цивілізованій стоянці».

 

Коментарі
03 Серпня 2015, 17:04
Якщо вже говорити про відновлення історичної спадщини, то перш за все треба сам ринок переносити, а не робити платний вїзд...
04 Серпня 2015, 03:30
Краще було б нарешті прибрати ринок, в облаштувати належним чином старе місто.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром