Тривають суперечки навколо призначення керівників освітніх закладів

19 Травня 2016, 11:25
1928

Запропонували новий проект, який передбачає призначення директорів шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів на конкурсній основі спеціальною комісією.

Про це йшлося на засіданні з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у четвер, 19 травня.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що пропонований ним проект передбачає призначення керівників освіти за допомогою конкурсу. Таку процедуру уже запровадили для комунальних підприємств міста, чим зробили неабиякий крок вперед.

Проте заступник міського голови Андрій Киця зазначив, що створення конкурсної комісії буде суперечити букві закону.

«Прийнявши таке рішення, ми увійдемо в суперечку з законом. Зараз ситуація з призначенням керівників шкіл та ДНЗ повністю врегульована», – розповів заступник мера.

Підтримав його і начальник управління освіти Олег Гребенюк.

«Конкурсне призначення директорів – не відповідає жодному закону про освіту. Таке рішення може бути оскаржене на основі законодавства», – зазначив головний освітянин.

Проте Павло Данильчук вважає, що якщо це не передбачено в законі, то міська рада повинна йти вперед і подавати приклад іншим містам.

«Знайти, чому не треба, завжди можна. Я думаю, що це крок вперед – міська рада завжди показувала, що вона йде вперед. Вважаю, що проект рішення на часі», – зауважив депутат.

Депутат Борис Смаль також вважає, що у міської ради є всі повноваження, аби вносити зміни до процедури обрання керівників шкіл.

«Хочу сказати, що жодна стаття не забороняє створювати комісію. 300-тисячна громада має право сказати освіті, чого вона хоче. Не треба думати, що в міністерстві освіти сидять люди, розумніші за нас. Вони не будуть спішити думати про Луцьк, ми самі повинні про це думати. Давайте ми покажемо приклад. Те, що пропонує Павло Данильчук – деполітизація», – наголосив депутат.

У підсумку члени комісії підтримали проект рішення.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром