Молоді: міськрада не має права відновити літак

19 Травня 2016, 10:03
1972

Луцька міська рада не має права здійснювати роботи у літаку, який розташований на проспекті Молоді, 4а, оскільки це приватна власність.

Про це йдеться у відповіді міськради на петицію з проханням відновити літак, зокрема облаштувати на борту музей, повідомляє «Конкурент».

Відповідно до договору купівлі-продажу державного майна комунальної власності Луцька від 28 червня 1996 року, державне майно бару "Літак" (корпус літака), що на пр-ті Молоді, 4 а, було приватизоване орендарем шляхом викупу.

Конституція України та Господарський кодекс України гарантують свободу підприємницької діяльності, тому незаконне втручання органів державної влади у господарські відносини – заборонене.

"Відповідно до ч. 3 ст. 18 Господарського кодексу України, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється приймати акти та вчиняти дії, які усувають конкуренцію або необґрунтовано сприяють окремим конкурентам у підприємницькій діяльності, чи запроваджують обмеження на ринку, не передбачене законодавством", - йдеться у документі.

Також у Луцькраді пояснили, що нікого не можна протиправно позбавити права власності чи обмежити у його здійсненні.

Крім того, ст. 19 Конституції України встановлює, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Тому у Луцькраді запевнили, що правові підстави для позитивного вирішення питання відсутні, адже міська рада не має права втручатись в господарську діяльність суб'єктів господарювання.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром