Ми прокидаємося зранку і відразу перевіряємо соцмережі, - луцький тренер про «смартфонзалежність»

02 Серпня 2018, 11:22
Олег Хомяк 3584 Джерело: Фото зі сторінки тренера в Facebook
Олег Хомяк

Луцький тренер-важкоатлет Олег Хомяк вважає, що своєрідна "смартфонзалежність", яка виникла у багатьох людей, є "платою" за зручне життя.

"Відсторонення від інтернету, від соціальних мереж. Думаю нам все важче це робити. Якщо раніше людей втуплених в смартфон можна було побачити лише в метро чи автобусі, то зараз вони всюди, на дорогах, в магазинах, кафе, навіть на велосипедах. Та що там казати, що ми робимо в першу чергу, коли прокидаємось? Перевіряємо всі соціальні мережі на наявність повідомлень та вподобань, гортаємо стрічку новин часто задля того, аби гортати, не переслідуючи ніяку ціль", - пише він у Facebook.

"Реклама будь-якого бізнесу чи проектів перейшла з телеекранів, журналів та бігбордів у Інстаграм, Фейсбук, Твіттер... Навіть якщо ми і потрапляємо "у телевізор", то всі дізнаються про це лише після того, як публікуємо звідти фото чи шматок відео з коротеньким дописом".

"Місця з відсутністю покриття наче оазиси. Особливо, коли ми їдемо кудись відпочити, а на телефоні "E", без можливості підключення до Wi-Fi, то ми навіть не відчуватимемо провину, що не були на зв‘язку. Але все одно наробимо купу фото і викладемо їх в подальшому, щоб прикрити прогалину. Все рідше ставимо телефон у режим польоту, хіба під час самого польоту".

"Життя стало зручним, але надзвичайно залежним. Це напевно і є плата за швидкість. Подорожуючи далекими країнами ми, як і наші батьки і їхні батьки, робимо фотографії, але бачать їх тепер всі і миттєво, а слово "друзі", вірніше їхня кількість, тепер свідчить не про духовне багатство, а певною мірою про соціальний статус".

"Звісно ця залежність не поглинула всіх, і хтось буде не згідний зі мною, але якщо ви вже це читаєте, ще й вранці...",  - підсумував Олег Хомяк.

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром