У Луцьку ремонтуватимуть колишній монастир єзуїтів та підземелля

01 Серпня 2018, 15:06
Старе місто Луцька 3196
Старе місто Луцька

У Луцьку стартувала реалізація міжнародного проекту за Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна “Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька”.

Проект дзеркальний, тобто реалізовуватиметься у двох сусідніх країнах — в Україні — у Луцьку, та в Польщі — у місті Люблін. Завдяки коштам, які надав Європейський союз, у Луцьку передбачено здійснити реставраційні та відновлювальні роботи у БаштіЧорторийських з муром, Монастирі єзуїтів та підземеллі, облаштувати Музей-майстерню лицарства та середньовічних часів у відреставрованій вежі та створити експозицію в підземеллях єзуїтського монастиря. Заплановано також польсько-українськуконференцію "Досвід ревіталізації та промоції історико-культурної спадщини", - повідомили автори проекту.

За словами начальника відділу міжнародних зв”язків управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Анни Вінцюк, метою проекту є підвищення туристичної привабливості Луцька та Любліна, шляхом створення спільних міжнародних туристичних об`єктів на основі спільної історико-культурної спадщини.

Головним бенефіціаром проекту є виконавчий комітет Луцької міської ради, партнером — Гміна міста Люблін. Бюджет проекту становить 1 мільйон 676 тисяч 398 євро, з них бюджет Луцька - 1 мільйон 149 тисяч 209 євро.

За умовами Програми на реалізацію проекту необхідно передбачити власне фінансування у розмірі 10 відсотків від кошторису проекту, для Луцька ця сума складатиме 114 тисяч 926 євро. Луцькі депутати уже виділили ці кошти на 44-й сесій Луцької міської ради, яка відбулася 25 липня.




 

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39