Центр: декоратор-самоучка перетворив стіни підвалу на витвір мистецтва

18 Травня 2016, 13:15
5547

На вулиці Винниченка, поблизу лабораторного корпусу СНУ імені Лесі Українки, декоратор Олександр Слабецький облаштував майстерню у підвальному приміщенні, яке оздобив суцільною картиною з прихованим сенсом.

Раніше приміщення, у якому нині царює творча атмосфера, мало зовсім інший вигляд. Кімнату для створення майстерні та матеріали для її оформлення надав депутат міськради Микола Яручик.

Тоді, зізнається Олександр Слабецький, приміщення мало нагадувало майбутнє місце для творчої роботи. Проте атмосфера, яку воно випромінювало, спонукала декоратора відразу приступити до оформлення.

«Тут виплеск позитивних емоцій. Коли я сюди прийшов, відразу відчув енергетично, що це місце мені підходить. Вирішив, що банально штукатурити стіни не буду. Краще створити собі тут позитивну атмосферу», – ділиться Олександр Слабецький.

Декоруванням майстер займається уже більше п’яти років, проте, каже, ще з дитинства любив малювати. Деякий час працював у приватній фірмі, де його навчили основам декорування.

Але робота ставила Олександру певні рамки, які заважали йому вільно творити. Тому вирішив займатися роботою на замовлення. Перед кожним індивідуальним завданням, каже декоратор, треба зрозуміти психологію тієї людини, яка зробила замовлення. Тоді робота точно буде відображати частинку її уявлень.

Стіни у майстерні оздоблював за допомогою моделюючої штукатурки, використовуючи різні техніки. В загальну картину декоратор заклав прихований сенс, пов'язаний із його власними переживаннями. Різні люди, каже Олександр, по-різному сприймають цей малюнок. Хтось звертає увагу лише на звичайні окремі деталі, а хтось може осягнути весь сенс суцільного задуму.

У майбутньому декоратор планує завісити стіни підвалу роботами, які робитиме від душі, підкреслюючи творчу атмосферу приміщення.

Крім того, Олександр Слабецький не збирається обмежуватися лише роботою на замовлення та оздобленням своєї майстерні. Якщо знайдеться місце і з’явиться ідея, він готовий прикрасити своїм мистецтвом і щось на вулицях міста. Адже впевнений, що митець повинен дати можливість усім оточуючим «зарядитися творчою енергією».












1







 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
19 Травня 2016, 13:48
МОЛОДЕЦЬ! Побільше такої краси в приміщеннях та на вулицях нашого міста.
11 Травня 2017, 04:50
Дякую, старатимусь дивувати далі. <br/>artas.net.ua
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром