У Луцькій міськраді розповіли про майбутнє ботанічного саду

31 Липня 2018, 16:48
2400

В обласному центрі Волині розповіли, як планують вирішити проблеми пам'ятки природи загальнодержавного значення – ботанічного саду за Палацом учнівської молоді.

Радниця в.о. міського голови Мар’яна Сорочук під час публічної консультації з зацікавленими сторонами щодо розвитку саду у вівторок, 31 липня, розповіла, що це є рекреаційна цінна територія, і її хочуть зберегти.

«Це дуже хороша територія, там є багато містків, транзитних доріжок, сходів, тому її потрібно упорядковувати. У нас є певні юридичні недоопрацювання, але ми проконсультуємося з юристами, і оформимо все правильно. Аби почати реконструювати сад, потрібно змінити категорію і площу території. Ботсад стовідсотково потрібно реконструювати», – зауважила Мар’яна Сорочук.

За її словами, вже знайшли групу архітекторів, які погоджуються за невеликі кошти зробити проект території ботсаду, площа якого становить 7,5 гектарів. Мовляв, як тільки зроблять проект на затверджену територію, то одразу почнуть помалу втілювати його в життя.

Водночас радниця ствердила, що перед створенням проекту консультуватимуться з громадськістю, тобто враховуватимуть побажання лучан.

«...ми не відмовляємося від цієї території, єдине, то потрібно зробити проект і змінити її площу та категорію», – підсумувала Сорочук.

До слова, публічні консультації влаштувала громадська організація «Центр UA».

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
31 Липня 2018, 20:19
Зараз буде дерибан землі,суки!Коли ви нажеретесь!!?Там цінна земля
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024