У місті може з’явитися витверезник

17 Травня 2016, 16:50
3756 Джерело: cntime.cn.ua

Більшість усіх порушень в Луцьку трапляється з людьми, які перебувають напідпитку.

Втім, поліцейські можуть їх затримувати лише на деякий час, а згодом, через відсутність витверезника, правопорушників доводиться відпускати – пише інформаційне агентство Волинські Новини.

Як наслідок, це любителів випити нічого не вчить і схожі правопорушення трапляються знову і знову.

Про це йшлося під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я ОДА спільно з представниками патрульної поліції сьогодні, 17-го травня.

В Управління патрульної поліції Луцька проаналізували, що 99% випадків побутовий сварок, на які викливали патрульних, виникали через вживання алкоголю. Таких викликів правоохоронці отримали 1200. Окрім того, понад 350 водіїв затримали напідпитку. Поліцейські зауважують, що понад 90% усіх правопорушень відбуваються у нічних час та у святкові дні.

Зваживши на таку ситуацію, наголошують патрульні, в Луцьку необхідно відкрити витверезник.

«У місті потрібен витверезник. Адже коли ми затримуємо порушника та привозимо у відділок, там складають протокол і відпускають його. А за цей час людина ще не протверезіла й йде далі порушувати порядок. Бувало таке, що водіїв напідпитку ми двічі за вечір затримували», – пояснює інспектор патрульної поліції Олександр Мартинюк.

Нагадаємо, витверезники в Україні закрили ще в 1999 році, мотивуючи це тим, що такі заклади порушують права людини.

Зі слів головного лікаря КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олега Куца, в Луцьку вже націлювалися створити витверезник, втім, коштів не знайшли.

«Кілька років тому в Луцькій міській раді пропонували створити витверезник, навіть підготували відповідний проект рішення, втім, коштів не знайшли. Наголошую, що коли такий витверезник робити, то обов’язково там повинен бути медик, бо ж від алкоголю загострюються хронічні хвороби людей і можуть виникати дуже неприємні ситуації», – розповів Куц.

Коментарі
26 Травня 2016, 18:48
Дійсно потрібно створити виверезник.А то затримають на 2 год. а далі приходить додому і знову пяний дебош влатовує.А то у витверезник і на роботу петицію,тоді буде знати,як пити,Як викинуть з роботи і буде голодни сидіти.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром