У Луцьку округи без депутатів досі без грошей

30 Липня 2018, 20:38
Округи без депутатів досі грошей 1790
Округи без депутатів досі грошей

На округи без депутатів у місті планують розподілити 1,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє Конкурент.

Результати дослідження видання продемонстрували, що території міста, які умовно не мають свого представника серед депутатського корпусу, отримують суттєво менше коштів на благоустрій, встановлення дитячих та спортивних майданчиків.

Ця проблема дала поштовх для започаткування проекту «Округи без депутатів» Громадянським Рухом «Свідомі». Його ініціатором став Андрій Покровський, а автором – Тарас Шкітер.

Ще один із співзасновників «Свідомих» Тарас Шкітер подав проект «Захист інтересів виборців в округах без депутатів» на конкурс «Нові лідери». Цей проект потрапив до сотні найкращих та пройшов у другий етап.

Заступник директора управління департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Косіюк, повідомив, що всього з «осиротілих» округів надійшло 21 офіційне звернення. Їх загальний кошторис – 986 тисяч гривень.

Своєю чергою, голова комісії Андрій Козюра зауважив, що в бюджеті є 1,2 мільйона гривень: по 100 тисяч на 12 округи без депутатів.

Ініціатор рішення міської ради щодо фінансування округів без депутатів Андрій Покровський вважає, що програма потребує дофінансування.

«Дуже добре, що комісія нарешті зібралася та вирішила розглянути звернення лучан, які проживають в «округах без депутатів». Проте, на жаль, сьогодні знову відклали розгляд звернень мешканців до вересня. Мною як ініціатором програми було запропоновано розгляд звернень щоквартально, аби мешканці поступово могли реалізувати свої ініціативи. Також хочу звернути увагу, що програма потребує дофінансування, як я уже неодноразово заявляв. В програмі повинно бути ще 1,2 млн грн, оскільки, як ми побачили із засідання сьогоднішньої комісії, мешканці потребують цих коштів», – вважає депутат.

Читайте також: Як у Луцьку захищають інтереси виборців в округах без депутатів

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром