Небайдужих просять допомогти онкохворому турійчанину

17 Серпня 2018, 14:15
Коля Войтович 2495
Коля Войтович

Збирають гроші для онкохворого 15-річного Колі Войтовича, який нині проходить лікування у відділенні онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні.

Про це йдеться на сторінці благодійного фонду «Подих життя» у Фейсбук.

У підлітка лімфогранулематоз. Збирають кошти на препарати хіміотерапії, підтримуючі препарати, обстеження МРТ.

Необхідно зібрати  43 тисячі гривень. Фонд уже зібрав 23, 180 гривень. Залишилося зібрати 19, 820 гривень.

Волонтери розповідають, що Коля, як і раніше вдома, на перерві після хіміотерапії. Вже краще себе почуває: пройшла нудота, болі в суглобах. Багато їсть (через гормональної терапії) і багато спить.

Коля дуже переживає з приводу змін у зовнішності, які сталися через лікування, і відмовляється виходити з дому. Хлопець полисів через хіміотерапію, дуже поправився через прийом гормонів і з'явилася висипка на обличчі. Все це дуже пригнічує Колю і йому соромно виходити на вулицю.

Так, можна сказати, що це все дрібниці і головне здоров'я, але всі ці зміни в зовнішньому вигляді дуже сильно пригнічують людей, які проходять лікування від онкології. Масу сил у них відбирає агресивне лікування, а коли вони бачать себе в дзеркалі – це ніяк не додає їм настрою і багатьох просто вганяє в депресію.

«Ми дуже сподіваємося, що підтримка рідних і друзів, допоможе Колі пережити всі ці негативні моменти лікування. Поки хлопчик у будинку, відпочиває і відновлюється, у нас є трохи часу, щоб акумулювати кошти для лікування нашого підопічного. Наступна хіміотерапія буде вже на початку серпня. У лікарні немає нічого безкоштовного, за все препарати необхідно платити за все ліки самостійно», – зазначають волонтери.

Все це коштує грошей,  яких у батьків хлопчика вже немає.Позичили, де могли, але в місяць на лікування сина йде близько 10 тисяч гривень, а ще потрібно буде оплатити два обстеження МРТ – це 3 тисячі гривень. Коля має витримати ще чотири місяці такого лікування. І за умови, що не буде ніяких «сюрпризів», необхідно зібрати 43 тисячі гривень.

«Самі батьки не впораються. І ми просимо від себе і від батьків хлопчика: будь ласка, допоможіть! Будь-якою сумою, перепис підтримайте хлопчика! Адже всі ми знаємо, що не буває маленькою допомоги!», – додають волонтери.

Небайдужі можуть переказати гроші на банківську картку мами Колі:
Приватбанк: 5168 7573 6302 8152 – Ковальчук Світлана Анатоліївна.

 

Коля Войтович
Коля Войтович

Довідка з лікарні
Довідка з лікарні

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром