До Луцька завітали англійці навчати ловити собак

17 Травня 2016, 10:33
2694

Англійська організація Нейчевоч вже більше року співпрацює з комунальним підприємством «Ласка», надаючи консультації та допомагає закупити необхідні речі для підприємства – авто, обладнання до операційної, медикаменти для стерилізації.

Цього тижня до Луцька завітав Браєн Фолкнер – член організації Нейчевоч, аби розповісти та показати, як правильно відловлювати тварин. На навчання також приїхали гості з Мелітополя, Кривого Рогу та Хмельницька. Семінар та практичні заняття триватимуть тиждень.

Перший день розпочався із відкриття семінару, у якому  взяв участь заступник міського голови Юрій Моклиця. Він подякував Браяну Фолкнеру за бажання поділитися європейським і світовим досвідом з вирішення проблем безпритульних тварин. Також висловив слова вдячності КП «Ласка» за пошуки шляхів самовдосконалення та навчання. Усім учасникам семінару побажав плідної роботи та висловив сподівання, що співпраця з європейськими спеціалістами буде й надалі продовжуватися на ниві поводження з тваринами.

Перед початком семінару до КП «Ласка» надійшов виклик від поліції щодо агресивної собаки, яка лякає людей біля замку Любарта. Браєн вирішив поїхати на екстрений відлов тварини разом із ловцями «Ласки». Собака пересувався швидко і опинився на вулиці Лесі Українки за лічені хвилини. Пес породи мастиф ішов слідом за самкою, яка тічкувала, люди розбігалися в різні боки.

Заступник директора КП «Ласка» Сергій Скумс оперативно відловив самку, а ловці вирушили на пошуки породистого пса, який дременув, побачивши їх. Бігли за ним аж до ТЦ «Нова Лінія», де пес, очевидно, проживає в приватному секторі, там його слід обірвався, оскільки він забіг до якоїсь хатини і «заліг на дно».

Усі учасники повернулися до теоретичної частини, проте на цьому пригоди працівників «Ласки» не закінчились. На прийомі громадян до міського голови звернулись жителі будинку на Огієнка з проханням забрати собаку, яка оселилась у під’їзді.

Директорка КП «Ласка» Дана Новарчук та ловець Сергій Федорук вирушили за твариною, швидко відловили та завезли її на територію підприємства. Не встигли висадити цього песика, як надійшов черговий виклик щодо агресивно кота.

Кіт вп’явся в ногу жінці в селі Промінь і віддерти вдавалося його лише разом із шкірою. Чоловіки повибігали на крик жінки і лише за допомогою палиць вдалося його відірвати від ноги. «Швидка» забрала жінку до лікарні з пошкодженою кінцівкою.

У лікарні виклик негайно передали Дані Новарчук, яка разом із ловцем швидко виїхала на місце події. Та за кілька хвилин надійшов виклик на на вулицю  Рівненська, щодо собаки породи алабай, який прив’язаний до паркану.

Директор та ловець за кілька хвилин прибули на місце події, але тварини вже не було. Житель, який викликав комунальників, розвів руками, сказав:

«Щойно пес був тут, кидався на наших домашніх собак. Хлопці прив’язали його паркану, я пішов дзвонити вам, вийшов, а собаки немає. Може, горе-господар з’явився та забрав його».

І так робочий день працівників «Ласки» тривав до 21:00.

Підбиваючи підсумки дня, Браєн був дуже задоволений тим, як саме відловлюють тварин працівники комунального підприємства. У середу працівники «Ласки» разом із Браєном ловитимуть собак по місту.

Учасники семінару довідались дуже багато цікавого щодо мови тіла тварин, інстинктів, зорових особливостей. Усі набуті навички допоможуть у роботі щодо відлову тварин.

Як виявилось на семінарі, навіть звичайне махання хвостом собаки в різні боки означає різний настрій, його швидкість, положення: вертикальне чи горизонтальне. Такі-от цікаві деталі розповідають про тварину дуже багато. Знаючи особливості тварини, її можна відловити – переконаний Браєн.

Сьогодні Браєн Фолкнер оцінюватиме роботу на території комунального підприємства «Ласка» і даватиме корисні поради щодо утримання тварин.








 

Коментарі
17 Травня 2016, 17:05
по тому як закінчити громадянську війну та без віз на берлін
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром