ТОП незвичних страв на «Lutsk Food Fest»
Попри спеку, що стояла у Луцьку, другий день «Lutsk Food Fest» у неділю, 29 липня, відвідало чимало любителів смачного.
Редакція Район.Луцьк вирішила скласти список незвичних страв, якими можна було поласувати на фестивалі вуличної їжі.
1. Іспанське печиво чуррос.
Готують і продають його хлопці з Вінниці, але за автентичним рецептом їздили до самої Барселони. Чуррос – це хрусткі смажені палички із заварного тіста, подаються з карамеллю, цукровою пудрою або будь-яким варенням. В Іспанії це традиційна страва, яка подається на сніданок і користується популярністю вже і за межами цієї країни. Вартість порції – 60 грн.
2. Полум’яний румбабар.
Назва інтригуюча і незрозуміла, а носить її гострий соус із додаванням ревеню. Поряд із цим соусом на прилавку можна було помітити соуси «Йой-пече» із червоного та зеленого перцю. Назва говорить сама за себе – фанатам гострого припаде до душі продукція від «Шкварочки», яку заснували львівськими куми. Вартість однієї баночки – 60 грн.
3. Одесити порадували відвідувачів фестивалю величезним вибором морепродуктів, серед яких важко вибрати щось одне – устриці, мідії, рапан, креветки.
Але нашу увагу привернув грайливий напис «цаца», виявилося, що це смажені у клярі із манки анчоуси. Хоча в традиційному рецепті використовується звичайна кілька, мойва чи інша дрібна риба, одесити вирішили додати новизни у цю страву. Ціни варіюють від 50 до 100 грн.
4. Суп-культура.
Звичайні супи у незвичайній подачі. Для фанатів здорової кухні це може стати прекрасною альтернативою перекусу у вуличних фуд-траках, тим більше, що тарілкою також можна наїстися.
Читайте також: Чернівчанин поділився враженнями про фестиваль їжі у Луцьку
Текст і фото: Олеся САЄНКО
Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.
Стежте за нами у Twitter, Google+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром