Військові попросили вибачення у лучан за нічні польоти

17 Травня 2016, 09:18
1969 Джерело: vk.com

Льотчикам необхідно потренуватися у польотах на літаку, який спроможний виконувати свою роботу в нічний час та при поганих погодних умовах, тому польоти влаштовують після заходу сонця.

Про це повідомив генерал-майор Олексій Котов під час оперативної наради у вівторок, 17 травня.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що лучани скаржаться на нічні польоти, які заважають спати. Тож мер попросив пояснити містянам, чому льотчики повинні здійснювати свою роботу у нічний час.

Генерал-майор Олексій Котов зазначив, що дії, які відбуваються в країні, показали суттєвий вплив на результати бойових дій ударної авіації. Тому керівництво держави звернуло увагу на підготовку саме цього напрямку.

«Прийняли рішення тимчасово передислокувати одну із бригад на ваш аеродром. Вибачте, що працюємо вночі. Система повітряної оборони ефективніша вдень. Однак літак СУ-124 спроможний виконувати завдання без контакту з ціллю. Він дозволяє при поганій видимості ефективно виконувати свою роботу. Тому літаємо вночі», – зазначив Олексій Котов.

Він також наголосив на тому, що містяни дуже зацікавлені темою польотів. Часто аеродром оточують зацікавлені глядачі, проте полковник зауважує, що при цьому необхідно зберігати дистанцію, адже це досить небезпечно.

Попросив вибачення за принесені незручності й полковник Микола Коваленко, проте зауважив, що така робота необхідна державі.

«На сьогоднішній день провели багато шкільних заходів. Якщо хтось хоче бути в нас на екскурсії, будь ласка, давайте запит у міськраду і ми готові усе, що дозволено, показати. Можу лише пообіцяти, що будемо літати і заважати вам ще більше. Чим більше ми літаємо з цього аеродрому, тим менше ми тратимо ваших грошей, які ви сплачуєте як податок», – зауважив Микола Коваленко.

Раніше повідомлялося, що нібито через капітальний ремонт злітно-посадкової смуги на базовому аеродромі в Старокостянтинові до Луцького військового аеродрому передислокувалась 7-ма бригада тактичної авіації, в загальній кількості 14 бортів. Вона пробуде в Луцьку від двох до трьох місяців, поки на базовому аеродромі в Старокостянтинові не завершать капітальний ремонт злітно-посадкової смуги.

Проте, у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони інформацію про те, що сьому бригаду тактичної авіації тимчасово передислокували в Луцьк, підтвердили лише частково.

Нагадаємо, у мережу вже викладали світлини з бортів військових літаків, які «борознять простори» волинського неба.

До слова, через гуркіт літаків лучани викликають поліцію.

Коментарі
18 Травня 2016, 01:00
літайте хлопчики-літайте, нам приємно, що є в нас літачки
19 Травня 2016, 15:06
"Хто не хоче годувати свою армію - годувати чужу". Хочете? Ні - то дайте людям спокійно робити свою роботу. Відіспитеся потім.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром