Депутати надумали, куди переселити центр соцслужб

16 Травня 2016, 15:55
2294

Обранці громади рекомендують облаштувати прийом екстреної допомоги центру соціальних служб у приміщенні, яке орендує ПФ «Фуджі-експрес», передати у користування центру приміщення, яке не використовує РАЦС, та розглянути питання договору оренди з іншими приватними структурами, які знаходяться на першому поверсі.

Про це говорили у понеділок, 16 травня, під час засідання комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Нагадаємо, 11 травня, під час виїзного засідання «бюджетної» комісії, обранці громади вирішили, що РАЦС не використовує усю орендовану площу у приміщенні на Соборності, 18, тому структура повинна поділитися приміщенням із центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який потребує комфортного місця розташування.

Термін договору оренди РАЦСу завершується 31 травня. Тож з’явилася потреба у вирішенні питання, яку площу надалі займатиме структура і чи поділяться працівники місцем з центром соцслужб.

Начальник Відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко повідомила, що 12 травня від Головного територіального управління юстиції надійшов лист, датований 27 квітням з проханням продовжити термін договору оренди на незмінних умовах.

«Наша пропозиція така – залишити центру соцслужб приміщення на другому поверсі у розмірі 71 квадратний метр і надати приміщення площею 131,4 квадратних метри, що знаходиться на першому поверсі і матиме окремий вхід. Також готові звільнити приміщення у розмірі 51, 4 квадратних метри на другому поверсі», – повідомила Алла Грабко.

Проте начальник Головного територіального управління юстиції Валентин Кухарик зауважив, що за чотири місяці на прийомі в обласному відділенні РАЦСу побували більш як півтисячі громадян. Відповідно працівники постійно потребують доступу до архіву, що нині має зручне розташування біля кабінетів, які хочуть віддати центру соцслужб.

Тому Валентин Кухарик пропонує вирішити питання за рахунок інших приватних орендарів, які займають територію на першому поверсі (фотостудія та салон краси), не втручаючись у налагоджену роботу РАЦСу.

У підсумку члени комісії вирішили надати зал засідань та холи у спільне користування РАЦСу і центру соцслужб, облаштувати прийом екстреної допомоги центру соціальних служб у приміщенні, де знаходиться ПФ «Фуджі-експрес» та передати у користування центру приміщення на другому поверсі у лівому крилі, яке РАЦС не використовує.

Крім того, вирішили вивчити питання щодо використання орендованих приміщень, термін договору оренди яких завершуються в січні 2017 року.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром