У місті почали більше збивати велосипедистів

16 Травня 2016, 12:49
2182

Серед учнів шкіл та у дитячих садочках працівники поліції проведуть просвітницько-профілактичні бесіди щодо безпеки дорожнього руху.

Найбільше ДТП відбувається у темну пору доби або ж у час пік. Про це розповів 16 травня під час брифінгу начальник управління превентивної діяльності ГУ НП Волинської області Віктор Главічка, пише «Конкурент».

Він зазначив, що проаналізувавши чотири місяці 2016 року з аналогічним періодом 2015-го, виявили, що кількість загиблих в ДТП була приблизно однакова. Однак травматизм внаслідок ДТП зріс з 216 осіб до 348 в 2016 році.

Не менш поширеними стали і зіткнення двох автівок.

У квітні 2016 спостерігається ще один вид  ДТП: наїзд на велосипедиста. Основними причинами автопригод залишається керування автівок в стані алкогольного сп'яніння.

Також часто фіксуються порушення проїзду на перехрестях та раптовий вихід на проїжджу частину.

Начальник сектору відділу безпеки дорожнього руху ГУ НП у Волинській області Віктор Главічказауважив, що оскільки не за горами літні канікули у навчальних закладах, то поліція буде проводити профілактичні заходи серед школярів щодо безпеки дорожнього руху.

Щоправда, відповідно до аналізу чотирьох місяців 2016 року, помітна тенденція до зниження ДТП, під час яких постраждалими є діти. У цьому році було зафіксовано таких ДТП 7, а в минулому році за аналогічний період – 9.

«Хотів би наголосити, що одним із суттєвих чинників, які впливають на кількість ДТП, є організація дорожнього руху і утримання належним чином вуличної шляхової мережі. Адже існує чимало недоліків – це ямковість, невчасне нанесення дорожньої розмітки та встановлення оновлених дорожніх знаків»,– сказав Віктор Главічка.

Інспектор патрульної поліції Олександр Лісинський додав, що патрульні теж долучились до тижня безпечного руху і планують обійти кожну школу та садочок, де розповідатимуть дітям, як варто поводити себе на дорогах та пішохідних переходах.

«Ми проведимо акцію і поставимо патрулів на пішохідних переходах, коли діти йтимуть до чи із шкіл. Найбільша проблема з пішоходами існує біля четвертої школи. Безпека дорожнього руху - питання № 1 для патрульної поліції. Статистика щодо ДТП у нас теж невтішна. Вже зафіксовано понад 300 ДТП з того часу, коли розпочала працювати патрульна поліція», - сказав Олександр Лісинський.

Також він додав, що велика проблема існує з п'яними водіями. Адже патрульні затримали 347 водіїв через алкоголь

Інспектор сектору ювенальної превенції в області Валерій Вавілов зауважив, що їхніми працівниками здійснюється профілактична робота щодо попередження вчинення ДТП та правопорушень на дорозі.

«Якщо підсумувати весняний період, то в нас зафіксовано 16 фактів ДТП, під час яких постраждали діти», – сказав Валерій Вавілов.

Користуючись нагодою, Віктор Главічка наголосив на тому, що батьки мають серйозніше ставитися до питання наявності і використання скутерів їхніми дітьми. Адже щоб керувати цим транспортним засобом, потрібно мати посвідчення водія і пройти навчання в автошколі.

«Пішохід чи водій, який порушує, рано чи пізно потрапить в автопригоду, а це коштуватиме йому як здоров'я, так і життя», - сказав Віктор Главічка.

Після брифінгу співробітники ГУ НП у Волинській області та управління патрульної поліції взяли участь у загальнодержавній акції «Здай кров-врятуй життя».

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром