Театральний майдан: встановили два «вишитих» рекорди

16 Травня 2016, 13:04
2538 Джерело: lutskrada.gov.ua

На Театральному майдані міста всьоме відбувся вже традиційний Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання».

Фестиваль зібрав у неділю, 15 травня, надзвичайно велику кількість людей, які прийшли не лише поспостерігати за дійством, але й самим взяти участь, пишуть на сайті міської ради.

Вишитий рушник є важливим атрибутом української культури. З давніх-давен він ‒ центральний елемент народних звичаїв та обрядів. З вишитим рушником благословляють на щасливе подружнє життя, одружуються, зустрічають гостей, на ньому хрестять дітей тощо.

Фестиваль відбувся з ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького, за підтримки Луцької міської ради.

На святі встановили два всеукраїнські рекорди у категорії «Масові заходи»: найбільша кількість людей, що зібралися з вишитими рушниками (2730 чоловік) та найдовший рушник єднання (довжина якого сягнула 1970 метрів).

Рекорди зафіксував представник національного проекту книги рекордів України Олександр Шустерук, який вручив дипломи заступнику міського голови Андрію Киці та автору проекту Віталію Іваницькому.

Також під час фестивалю з вишитих рушників виклали символічні слова «Ні – війні».
























 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024