Луцьк, 31 липня: одкровення на іподромі, пошук свідків і красний рід на "Бандерштаті"

31 Липня 2015, 23:11
3847

Світанок п'ятниці у Центральному парку зустріла понад тисяча "бандерштатівців" - чому 31 липня запам'ятається, крім цього, несподіванками в темі забудов - дізнайтеся в картині дня.

Аварія на Відродження - в районі готелю «Лучеськ» маршрутка збила тринадцятирічного хлопчика, він в реанімації. Свідків аварії і тих, хто має будь-яку інформацію з приводу ДТП просять зателефонувати батькові постраждалого - (066) 464 12 90, Ігор. У хлопчика черепно-мозкова травма, тріщини на передній частині обличчя, розсічення бороди, стан після аварії медики назвали важким.

Деформовані активісти - засідання двох комісій міської ради, на яких мали розглянути питання щодо будівництва у Старому місті, не відбулись, бо люди, які називались представниками УНА-УНСО, відкликали свою заяву щодо будинку Голєвих за адресою Драгоманова, 5. Зреклися своїх претензій активісти за 20 хвилин до засідання, чому - не мотивували. Але, пам'ятаючи їхню безкомпромісну позицію напередодні на сесії міськради, доводиться констатувати: панове, ви прогнулись. А ось як працюватиме нова позиція так званих "унсовців" далі - невідомо, адже на зв'язок вони не виходять.

Забдовник піймався - По вулиці Стрілецькій 21,б працює будівельна техніка і з десяток мулярів: спірну забудову відновили, але вимог сусідів і виконкому з облаштування навколишньої території так і не виконали. Будівлю звели уже на висоту одного поверху.

Імпульс до Революції - український дисидент, автор Акту про Незалежність України Левко Лук’яненко на фестивалі "Бандерштат" розповів, що останньою краплею в чаші народного терпіння став «розворот країни із заходу на схід» - тобто, відмова від курсу на Євроінтеграцію: 

Це означало, що країну будувати будуть не за західними зразками, а ставити в приклад Московію. Тоді збунтувались і вийшли студенти та журналісти, а за ними – весь народ".

"Моя честь називається вірність" - гутіркову сцену "Бандерштату" відкрила Аміна Окуєва, яка стала на бік українців і відправилася на схід ще з початку війни. Це чеченка, яка пишається тим, що має українське громадянство. А ще вважає, що кожен має знайти справу, яку може виконувати найкраще, й в тому воювати: хтось може волонтерити, хтось вести інформаційну війну, хтось допомагати як медик.

 Дуже важливо не сваритися між собою, принаймні патріотам. Це було помилкою чеченців, які втратили єдність між собою й отримали путінську маріонетку Кадирова, чий режим за жорстокістю прирівнюють до Сталінського. Кадирівців, які зараз воюють за Росію, ми не вважаємо чеченцями. У них нема ідеї, їхню роботу просто дуже добре оплачують."

На фестивалі «Бандерштат 2015» вперше виступив луцький гурт «Флайzzza» і  вперше виконаd пісню «Ой роде наш красний». «Я щороку ходжу на фестиваль, ось нарешті і ми тут виступаємо!» – поділився враженнями вокаліст гурту Андрій Тимчук. 

  

 

Коментарі
01 Серпня 2015, 16:00
кажуть в хлопчика, який попав в аварію, медики діагностували алкогольне отруєння. в 13 років!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром