Першокласників познайомили з службовими собаками

16 Травня 2016, 12:26
1791

Справжнє дитяче свято подарували учням перших класів Луцької гімназії № 18 працівники та чотирилапі вихованці кінологічного центру волинської поліції.

Екскурсію організували співробітники сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Кінологічний центр створений у 1996 році. Він є структурним підрозділом Головного управління Національної поліції у Волинській області. У центрі утримують розшукових, патрульно-розшукових, вартових, спеціальних собак по пошуку вибухівки, зброї, наркотиків.

«Кінологічну службу створено насамперед для розведення, вирощування та дресирування службових собак. Їх використовуються для пошуку вибухових пристроїв, наркотичних речовин, охорони важливих об’єктів, затримання злочинців. Усього в центрі зараз перебуває 25 собак», – розповів школярам Анатолій Гловацький, начальник кінологічного центру.

Співробітники центру показали гостям елементи дресирування собак, затримання злочинців. Зокрема, молодший інспектор-кінолог Микола Головій зі службовою собакою Джолі продемонстрували подолання смуги перешкод і загальний курс дресирування, а, на кінець, затримання умовного злочинця.

Молодший інспектор-кінолог Юрій Сава разом із вівчаркою Ная показали, як службова собака серед багатьох речей знаходить, ту, яка належить власнику. У цьому випадку – це було дитяче взуття.

А завершилася екскурсія спілкуванням із службовим псом Оскаром. Діти почастували його собачим кормом і сфотографувалися на згадку.














 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024