Фестиваль документального кіно просто неба «Lampa.doc» втретє гоститиме в Замку Любарта

27 Липня 2018, 20:39
Фестиваль документального кіно просто неба «Lampa.doc» 3225
Фестиваль документального кіно просто неба «Lampa.doc»

У Замку Любарта в рамках фестивалю «Lampa.doc» покажуть добірку, яка складається з високоякісних українських і польських фільмів.

Фестиваль триватиме в Луцьку три дні, з з по 5 серпня й розпочинатиметься о 21:30.

Кіногеографія розширилась роботою молодого режисера гватемальського походження з Росії. За традицією усі вибрані фільми є учасниками та переможцями національних та міжнародних кінофестивалів. Окрім того, можна буде побачити молоде українське кіно, зроблене в майстернях документальних фільмів фестивалю 86, INDIE LAB та майстерні Сергія Буковського. 

Цьогорічна кінопрограма фестивалю тематично спрямована на побудову діалогу між поколіннями та сімейні стосунки. Так, зокрема, презентує тему фільм-переможець Одеського міжнародного кінофестивалю «Головна роль» про видатну українську акторку Ніну Антонову, знятий її сином – одним з найкращих українських документалістів сьогодення Сергієм Буковським. В програмі, як завжди, є кіно із гумором, до такого належить ліричний «Щоденник подорожі» метра польського документального кіно Пьотра Сташіка та іронічний погляд на свою родину «Кіно для Карлоса» від Ренато Боррайо Серрано, представника школи Марини Разбєжкіної (Москва). А ще буде кіно про дитинство та літо, каучсерфінг, будівництво болідів і багато іншого.

Окрім кінопереглядів заплан денна освітня програма, що складатиметься з майстер-класів, лекцій та зустрічей із режисерами. У Луцьку програма освітнього блоку буде найбільш різноманітною і цікавою та триватиме два дні. Так, зокрема, серед гостей фестивалю, що відвідають місто під час Lampa.doc та зустрінуться з глядачами, буде і польський режисер Пьотр Сташік, і молода українська режисерка Аліна Горлова, фільм котрої «Явних проявів немає» на цьогорічному фестивалі Docudays зібрав цілу низку нагород, і продюсерка Світлана Зінов’єва. 

Усі заходи фестивалю Lampa.doc відкриті для широкого загалу та є безкоштовними. Проте організатори звертають увагу, що покази відбуваються на території замку, через що необхідно придбати вхідний квиток, вартість якого складає 20 гривень. З дозволу адміністрації заповідникурозширили перелік пільгових категорій, представники яких зможуть потрапити на територію Замку Любарта під час проведення фестивалю Lampa.doc безкоштовно. Серед них: учасники бойових дій, діти віком до 14 років та пенсіонери.
 

Читайте також: Замок Любарта: як минув фестиваль документального кіно

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

 

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром