ТОП 10 найпопулярніших громадських ініціатив від лучан

15 Травня 2016, 17:31
2794 Джерело: typical.if.ua

Сквер пам’яті загиблих у АТО, студія друку шрифтом Брайля та наукові пікніки – ініціативи, за які лучани голосують найактивніше.

14 травня розпочалося голосування за громадські ініціативи, які зареєстрували лучани. Всього їх у списку – 53.

Район.Луцьк  дослідив, які з поданих пропозицій користаються найбільшою популярністю серед лучан.

1. Сквер пам'яті загиблих у зоні АТО. Ініціатива за два дні голосувань набрала 88 підписів. Автори пропонують створити зону вшанування пам’яті загиблих Героїв Волинської області у зоні АТО з невеликим зонуванням місця для проведення часу для побратимів та усіх бажаючих вшанувати пам’ять загиблихи. Історична хроніка подій, що буде розміщена в прохідній зоні відпочинку, буде слугувати нагадуванням та нести патріотично-виховний характер.

2. Забезпечення зовнішнього освітлення та відеоспостереження прибудинкової території по вул. Чорновола, 2а.  Попри те, що ініціатива стосується не всього міста, а одного двору, її вже підписало 83 лучан.

3. Створення студії друку шрифтом Брайля «BRAILLE STUDIO». Ініціатори хочуть реалізувати у «Braille Studio» –  простір рівних можливостей для повноцінного включення незрячих людей в українське суспільство через створення належних умов для їх навчання, пізнання, розвитку, інтеграції. Ініціативу підписало 73 людини.

4. Створюєм спільноту - паркуємось в Європі. Автори стверджують, що мережа велопарковок сприятиме покращенню розвитку велоінфраструктури міста та наблизить Луцьк до стандартів сучасного європейського міста. Наразі з ними погоджується 60 лучан.

5. Класи психологічної підтримки для дітей загиблих Героїв. Хочуть організувати зустрічі діток із сімей загиблих у обладнаному розвиваючими іграми приміщенні, орієнтованому на проведення різноманітних майстер-класів, занять по вокалу, образотворчому мистецтву та створення своєрідних безкоштовних гуртків. Ініціатива отримала 57 підписів.

6. Анімаційна студія «Імаго». Планують створити анімаційну студію «Імаго», на базі якої будуть проводитись навчання молоді основам анімації, сценічної мови, акторської майстерності, композиційної побудови, операторської майстерності, основам монтажу, естетичного виховання, історії анімації, написання сценарію, озвучення. «За» проголосувало 48 лучан.

Читайте також: Секрети луцької анімації від Леоніда Тивонюка: як створити власний мультик та що слід показувати дітям.

7. «АЛЯРМ» Стріт Арт. Автори проекту пишуть, що його мета – зібрати художників з різних міст для спілкування та стимулювання розвитку вуличного мистецтва. А також розвиватися і дарувати містам нове сучасне мистецтво і перетворювати сіру буденність на свято форм та кольорів. Ініціативу підтримало 48 лучан.

8. Безпечний двір. Проект передбачає відеоспостереження прибудинкової території. Відеонагляд допоможе спостерігати за дітьми на дитячому майданчику, захистити власне авто від хуліганських нападів, контролювати парковку автомобілів, привчити людей до чистоти (камера фіксуватиме викинуту цигарку чи папірець), попереджати крадіжки. Таку пропозицію вважають слушною  46 лучан.

9. Наукові пікніки – 2016. Пропонують провести у 2016 році «науковий пікнік» та залучити близько 3000 відвідувачів протягом дня. Популяризувати науки математику, фізику, хімію, біологію через участь в підготовлених експериментах під час наукових пікніків. Пропозиція зібрала 46 голосів.

10. Реконструкція квітників з влаштуванням рокарію. Ініціатори пишуть, що перед школою №11 - розташовані квітники, які знаходяться на південній стороні. Рослини вигорають, через це виникла необхідність у реконструкції. Підтримало проект 45 голосів.

Голосувати за ці та інші ініціативи лучани зможуть до 22 травня. Варто зазначити, що одна людина може підтримати тільки три проекти.

Ознайомитися з повним списком громадських ініціатив можна тут.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром