Як лучани святкували День Європи під дощем

14 Травня 2016, 19:07
2140

Незважаючи на, м’яко кажучи, не дуже сонячну погоду, тисячі лучан не полінувалися прийти до парку, щоб відзначити День Європи.

Святкові заходи відбулись у кількох місцях Луцька в суботу, 14 травня.

Розпочалося дійство ще о 10 ранку в міській раді, де майже півсотні школярів з України, Литви та Польщі продемонстрували свої знання історії та традицій Європейського Союзу. Третє та друге місце посіли гості з Польщі, а переможцем став луцький школяр Станіслав Дащенко.

Європейську олімпіаду для юних знавців ЄС організувало управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцькради.

А о 12:00 лучани, які полюбляють двоколісний транспорт, мали нагоду побувати на велоекскурсії з консулом Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштофом Савіцкі. Власники екологічного транспорту проїхались місцями, пов’язаними з історією Польщі.

Втім, основні заходи чекали на лучан та гостей міста у Центральному парку культури та відпочинку. Більше двох годин тут тривав фестиваль шкільної творчості «Євробачення», участь у якому взяло майже 200 дітей.

Також мешканці обласного центру побували на іншомовних посиденьках, фотографувались на фоні веселої тантамарески, спробували власні сили на різноманітних майстер-класах, де дітлахів зокрема навчали малювати та заплітати розкішні коси. Цікавою була англомовна екскурсія Луцьким зоопарком.

Чимало найменших відвідувачів не проґавили нагоди розмалювати власні обличчя. На лицях дітей завдяки художникам з’явились патріотичні написи та візерунки, а також звірині принти. Чи не найбільше дітлахам сподобались танці з аніматорами під запальну музику. Очікувано черги до смаколиків були величезними.

Через майже безперервний дощ, дітям так і не вдалось розмалювати асфальт крейдою. Однак присутні не дуже цьому засмутились. Про це свідчить й те, що людей у парку не меншало до самого завершення фестивалю.

Фото Олександра Дурманенка та Віти Сахнік

















 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром