Луцький школяр вдруге переміг на Європейській олімпіаді

14 Травня 2016, 18:39
2233

У рамках Дня Європи у Луцьку відбулась олімпіада, участь у якій взяли майже півсотні школярів з України, Литви та Польщі.

Підсумки освітніх змагань підбили у суботу, 14 травня, в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Луцький міський голова Микола Романюк подякував присутнім на святі дітлахам за те, що незважаючи на дощ, вони відпочивають з гарним настроєм.

«Я вітаю вас із Днем Європи, тому що Луцьк – європейське місто, і не може бути жодного сумніву, що наша дорога – в Європейський Союз», – наголосив очільник обласного центру.

Консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі також подякував міській владі за підтримку в організації дійства та пообіцяв і надалі допомагати лучанам. Окрім цього, дипломат попросив присутніх не засмучуватись через погоду, мовляв, і дощ сьогодні «європейський».

Зрештою, на головній сцені свята грамотами нагородили усіх учасників Європейської олімпіади, а переможцям ще й вручили цінні призи. Третє та друге місце посіли гості з Польщі, а переможцем став луцький школяр Станіслав Дащенко.

Цікаво, що учень 9 класу Луцької ЗОШ №25 вже вдруге виборов перемогу на цих змаганнях. Водночас юнак каже, що особливо до олімпіади не готувався – лише два тижні шукав цікаві факти про Європейський Союз, в чому йому допомагали вчителі. Завдання ж для Святослава Дащенка виявились простими.

Нагадаємо, що сьогодні вранці у міській раді відбулась Європейська олімпіада. 46 учасників з трьох країн повинні були пройти 4 рівні тестів, а також відповісти на творчі запитання щодо традицій, історії та політичного устрою Європейського Союзу. Усе це – англійською мовою.

Фото Олександра Дурманенка та Віти Сахнік













 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
14 Травня 2016, 23:19
перемагає 2-й рік той, чиї вчителі готують завдання і перевіряють їх - 25 школа. Скільки можна?
15 Травня 2016, 00:30
Дивно, яких результатів від таких &quot;Справедливих конкурсів&quot; очікує міське управління-діти не хочуть брати участь, бо переможець-учень членів журі!<br/>Невже серед усього Луцька немає людини котра може перевірити тести учасників олімпіади? Європа????Ні??? Совдепія!Шкода дітей!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024