У Луцьку восени відсвяткують «пробний» День міста

25 Липня 2018, 13:20
Засідання міськради 2135
Засідання міськради

Святкування дня міста в обласному центрі Волині вирішили перенести на другу суботу та неділю вересня.

Таке рішення депутати прийняли у середу, 25 липня, на сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, що на розгляд обранців луцької громади надійшло кілька пропозицій щодо відзначення Дня міста.

В одній з них пропонували перенести святкування з 24 серпня на 28 липня, що, за історичними довідками, є днем, коли Луцьк отримав магдебурське право. Водночас, представники духовенства поропонували перенести святкування із серпня на 22 травня, коли православні віряни вшановують Святого Миколая – покровителя міста Луцька. Ще одним варіантом була ідея проведення Дня міста у другу суботу та неділю вересня. 

Впродовж травня-червня лучани мали можливість проголосувати на сайті міської ради за дату святкування. В результаті, голосування показало, що 46,5% хоче святкувати День міста у вересні, а більше 30% лучан взагалі висловилось проти перенесення Дня міста.

Більшість депутатів висловила переконання, що поспішати з рішенням про перенесення Дня міста не потрібно. Зокрема, Павло Данильчук заявив, що вибір дати святкування – нелегкий: мовляв, спочатку потрібно поспілкуватися зі спеціалістами, які орієнтуються в питаннях історії. Таку ж думку мали більшість депутатів.

Зрештою, депутати прийняли рішення цього року провести «тестове» святкування Дня міста у другий вікенд вересня. «За» роголдосували 26 депутатів, п'ятеро – «проти», ще четверо – утрималися.

Результати голосування на сайті міськради
Результати голосування на сайті міськради

На думку обранців громади, потрібно буде дослідити, як пройде вересневе святкування, відстежити думки лучан, і тоді вже прийняти рішення про «стабільну» дату відзначення Дня міста.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром