Голова Бойка знайшла прихисток у дворі краєзнавчого музею

14 Травня 2016, 15:03
1767

Демонтований бюст Степана Бойка, який потрапив під декомунізацію, передали на утримання краєзнавчому музею.

Проте Район.Луцьк помітив, що голова Бойка тепер мокне під дощем у дворі закладу, де її залишили.

Скульптурну композицію демонтували в рамках так званої декомунізації. Нагадаємо, цей процес зачепив і стелу Героїв на Меморіалі в Луцьку та кілька меморіальних дошок, зокрема Петру І.

Демонтувати монумент Бойку вирішили ще в грудні 2015 року під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Читайте також: Фотоісторія: як на вулиці Шопена зникала стела Героям Радянського Союзу

Потім це рішення підтримали депутати міськради голосуванням на сесії 30 березня. Пам’ятник передали у Волинський краєзнавчий музей.

Нагадаємо, у Волинській єпархії УПЦ КП планують спорудити капличку неподалік знесеного постаменту. Натомість лучанка просить замість пам'ятника Степану Бойку облаштувати дитячу ігрову зону, а не будувати заплановану каплицю.


Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
14 Травня 2016, 18:23
стелу Героїв на Меморіалі демонтували для будівництва за нею будинку, а декомунізація це лише відмазка
15 Травня 2016, 00:15
Н....ехай ті ,що зносять памятники подумають про своі голови......
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром