Старе місто: підприємець виграв справу щодо скандальної забудови на Драгоманова

13 Травня 2016, 17:10
2776

Господарський суд Волині ухвалив поновити договір, укладений між фірмою екс-депутата міськради Тихона Павлюка  «Луцькміськбуд» та Луцькою міською радою щодо забудови на вулиці Драгоманова, 15.

Про це йдеться у сюжеті «Аверс».

Нагадаємо, земля в самому центрі Луцька у заповіднику «Старий Луцьк» дісталася «Луцькміськбуду» кілька років тому. Фірма тодішнього депутата міськради Тихона Павлюка повинна була будувати на Драгоманова, 15 житлово-торгово-офісний центр.

Тоді будівництву в історико-культурному заповіднику завадила громадськість. В лютому цього року депутати не поновили Павлюку договір оренди. Однією з підстав стала невчасна сплата за оренду. 

Підприємець, не гаючи часу, сплатив борг, подав на міськраду до суду і виграв справу. Суддя Валентина Пахолюк ухвалила визнати недійсним рішення депутатів про відмову в поновленні договору. Натомість, документ про оренду визнала чинним. 

Нині на Драгоманова, 15 розрослися хащі висотою у три метри, а паркан вже хилиться від старості. Яка химера тут може вирости згодом можна лише здогадуватися. Щоправда у міської ради ще є шанс оскаржити таке рішення волинської Феміди у Рівненському апеляційному гоподарському суді. 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром