Завдяки співпраці з німецькою благодійницею у Луцьку хворим дітям провели надскладні операції

23 Липня 2018, 18:23
У Луцьку хворим дітям провели надскладні операції 2590
У Луцьку хворим дітям провели надскладні операції

Завдяки тісній співпраці з благодійницею з Німеччини Ритою Лімротт та з провідними фахівцями державного університету «Інституту отоларингології імені професора О.С. Коломійченка» НАМН України у липні 2017 року на базі Волинської обласної дитячої клінічної лікарні провели надскладні операції хворим дітям з отоларингологічною патологією.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання у Facebook.

Зокрема, п'ять оперативних втручань зробили під час візиту професора Томаса Ленартца, прес-секретаря тематичної мережі Acatech Health Technologies, голови Німецького товариства біомедичної інженерії (DGBMT), Президента Німецького товариства черепної хірургії, члена Правління Німецького товариства аудіології (DGA), члена правління Європейської академії отології та нейрології (EAONO). Це дуже складні мікрохірургічні втручання при важких формах хронічних отитів, ускладнених хронічних риносинуситів, два випадки холеостеатоми (пухлинного утвору середнього вуха) та операція по кохлеарній імплантації.

П'ять оперативних втручань зробили під час візиту професора Томаса Ленартца
П'ять оперативних втручань зробили під час візиту професора Томаса Ленартца

Це дуже складні мікрохірургічні втручання
Це дуже складні мікрохірургічні втручання

Операції провели завдяки співпраці з  тісній співпраці з благодійницею з Німеччини Ритою Лімротт
Операції провели завдяки співпраці з тісній співпраці з благодійницею з Німеччини Ритою Лімротт

Професор люб’язно надав можливість навчатись техніці проведення складних хірургічних ЛОР втручань за допомогою телемедичної трансляції. Професор Т. Ленартц дуже задоволений результатом співпраці і пообіцяв С. Ляшенко обов’язково виділити у своєму щільному графіку декілька днів, щоб знову відвідати Луцьк і продовжити співпрацю з українськими колегами.

Нарада медиків і благодійників
Нарада медиків і благодійників

Професор Т. Ленартц дуже задоволений результатом співпраці
Професор Т. Ленартц дуже задоволений результатом співпраці

У зв’язку з проведенням операцій з кохлеарної імплантації на базі обласної дитячої клінічної лікарні, адміністрація Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання спільно з представником «Cochlear» Яною Фрей вирішили започаткувати новий слухомовленнєвий напрямок реабілітації для дітей з кохлеоімплантами. Створили групу з педагогічних фахівців для навчання. Розпочалося навчання спеціалістів з онлайн-конференцій, організованих Монікою Ленхардт, засновником та виконавчим директором компаній MONSANA AG в місті Базель, Швейцарія.

Розпочалося навчання спеціалістів з онлайн-конференцій
Розпочалося навчання спеціалістів з онлайн-конференцій

У напрямку технічно-реабілітаційної роботи з дітьми після кохлеоімплантації та сурдопедагогіки 13-14 липня на базі Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання відбувся перший етап навчання педагогів методикам роботи з дітьми раннього віку після кохлеарної імплантації. В тренінгу взяла участь команда педагогів: Людмила Качмар, Олена Юревич, Вікторія Мікоян та Людмила Чемерис. Тренінг був проведений сурдопедагогом Київського реабілітаційного центру «Сурдокабінет» Світланою Заїкою. Також окремі технічні тематики були висвітлені інженером-акустиком, консультантом компанії «Cochlear»Дмитром Заїкою.

Лікарі
Лікарі

Впродовж тренінгу організували окремі практичні сесії з налаштуванням мовного процесору, у яких взяв участь спеціаліст з комп’ютерних систем Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Ігор Щавій, який перед цим пройшов навчання з налаштування мовних процесорів під час навчального семінару «Основи програмування мовних процесорів кохлеарних імплантів» в  Празі та отримав відповідний сертифікат.

Читайте також: «Опіки – надзвичайно небезпечна травма для маленьких дітей», – завідувач обласного опікового центру Роман Трач

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром