«Проблем більше, ніж досягнень», – заступник мера про дорожню ситуацію

13 Травня 2016, 08:39
1786

Заступник міського голови Сергій Григоренко погоджується, що ситуація з дорожніми знаками та парковками у місті незадовільна.

Про це йшлося на громадському обговоренні «Впорядкування дорожнього руху у Луцьку: як і хто?» у четвер, 12 травня.

Громадський активіст Михайло Шелеп розповів, що у місті є маса питань, які стосуються безпечного та комфортного життя автомобілістів та пішоходів. Часто неякісна дорожня розмітка, відсутність світлофорів, недолугі дорожні знаки та відсутність парковок стають неабиякою проблемою як для місцевих,  так і для гостей міста.

Сергій Григоренко зауважив, що попри те, що робота не стоїть на місці, її завжди виявляється недостатньо.  Окрім того, за словами заступника мера, часто чиновникам доводиться обирати,  куди саме спрямувати гроші, оскільки міський бюджет обмежений. Саме тому, зазвичай, перевагу у фінансуванні надають школам,  садочкам та лікарням,  а не, приміром,  дорожній розмітці.

Одним із важливих кроків Григоренко вважає освітлення у місті пішохідних переходів. Наразі роботи здійснили вже на 72 об’єктах, а до кінця року сподіваються освітлити ще кілька десятків. Таку ідею,  говорить заступник, придивилися у Польщі. А Луцьк у свою чергу став прикладом наслідування для Рівного.

Проте чиновник погоджується, що досягнення ніяк не приховають проблеми,  які залишаються невирішеними. Зокрема, нагальним лишається питання міських парковок.

Обговорення проблем та способів їх вирішення чиновники спільно з активістами продовжать і в подальшому. Адже вважають, що тільки спільними зусиллями можна вирішити ці питання. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром