Луцьк, 30 липня: від депутата до артиста - одне скликання

30 Липня 2015, 23:00
4917
Передостанній день липня запам'ятався Луцьку звітами на оперативній нараді міського голови, змаганнями пожежників, але найбільше - продовженням 76 сесії міськради, що з болем припинили 30 липня на найцікавішому місці, як казав папуга Кеша.
 
Депутат Гриб каже, що не балотуватиметься на вибори, журналісти погрожують, що сумуватимуть і без його компанії на сесіях буде страшенно нудно.
 
Хвилю філософії життєвих циклів у депутатів підхоплює Анатолій Бірюков, нещодавно прославлений як самовисуванець на звання почесного громадянина міста Луцька. 
 
Пан настільки манірно жестикулює і керує тембром, що виглядає, наче довкола сотні телекамер. У ліричних відступах Бірюков хвалить Гриба і каже, що то феноменальна людина, артист, який грав самого Григорія Савича Сковороду. 
 
Андрій Осіпов з доброю усмішкою каже:
 
- Депутату, якого прикликали чотири роки поспіль, теж можна давати звання народного артиста.
 
Сувора пані у червоній спідниці, яка стежить за кількістю депутатів у залі і тим, щоби вони не втікали, як студенти з останніх пар, тактовно зауважує, що окремим особистостям достатньо і одного скликання.
 
Тут, як з любов'ю і ненавистю в народній мудрості виходить.
 
- Включите микрофон, ничего не слышно! - гукнув Микола Дендіберін із гальорки, де сидять представники депутатської групи "Новий Луцьк".
 
Бірюков віджартувався й почав змовницьким тоном розповідали всілякі небилиці тим, хто сидів ближче.
 
- Это вам не выступать на трибуне. - Все ще сподівався на конструктив Микола Дендіберін.
 
- Поки сесія неповноважна, оператор там у будці звук не дасть. - Сказав як відрізав міський голова.
 
А дарма сесія неповноважна, адже на годиннику - 10:41.
 
Тим часом Бірюков, будучи в курсі останніх новин (Микола Романюк устиг похвалитися тим, що побував на змаганнях пожежників, приємно вражений підготовкою і задоволений візитом на захід) завзято моделює історію про те, як можна влаштувати змагання тут для депутатів, точно такі як для пожежників.
 
Пан Гриб зі свого робочого місця натхненно вигукує "Осіпов і Бірюков! Пєрвая пара пошол". Зал, хоча не набрався й на чверть, сміється.
 
Секретар міської ради Сергій Григоренко прибув упору, але час від часу мігрує залою і трохи за її межі. Перейшли йому дорогу, коли він ніс гарненький планшет.
 
- До речі, свій власний. Можете так  і написати.
 
Ми послухалися пана Григоренка - так вам і передали.  
 
Не обійшлося і без обговорення вчорашніх перипетій, пов'язаних із протестом Іллі Токаренка, який напротивагу усім, хто каже, що бойлери - відповідь на відсутність гарячої води, стверджує - в чинних умовах це перевантажує систему будинку і взагалі не є навіть натяком на вирішення проблеми.
 

 
Старутвала сесія близько 11, народні обранці не проявляли активності, але привітно реагували на об'єктив, особливо жінки Любов Серба та Ірина Констанкевич.   
 
 
 
Зривати сесію почали в ході дискусії стосовно авторинку. 
Річ у тім, що ТЗОВ «ВОЛИНЬ-АВТОПАРК» просить надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою  щодо  відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування авторинку з існуючими будівлями на вул. Єршова, 6 (орієнтовною площею 6,27 га). Тарас Бас зазначив, що цей авторинок мав би бути перенесений в район ДПЗ.
 
Невдовзі жару у вогонь додали активісти, які вчора представлялися "правим сектором" (щодо питання про ненадання дозволу на будівництво сім'ї Голєвих). Вчора питання про забудову чоловіка депутатки Олени Голєвої було не прийнято. А сьогодні, "під шумок" та з порушенням процедури обранці підтримали скандальне будівництво. 
 
На деякий час вдалося позбутися непроханих гостей, завдяки міліціянтам та муніципальній дружині. Окремі активісти мали балончики з фарбою, але до вандалізму чи замахів на депутатські життя не дійшло.
 
Доки депутати дискутували вже на нову тему (щодо питання про врегулювання закупівельних цін на комунальні потреби), до зали пробрався "унсовець". Чоловік звернувся до секретаріату, аби його записали на виступ. І вгадайте, що коїться у холі? Знову повно активістів

Рішення стосовно питання про засади обрання справедливої ціни при проведенні позатендерних закупівель так і не прийнято. депутати "Нового Луцька" та БПП продовжують словесну перепалку. 

На годиннику - о пів на четверту, а скоромовки та біганина чиновників з трибуни до трибуни тривають. Табло нещадно продемонструвало число "21", а це значить, що сесія стала неповноважна, за кілька хвилин її закрили.

 

Стежте за найцікавішим із життя міста разом з виданням Район. Луцьк, а що хорошого пишуть конкуренти - підкаже вам твітер-стрічка на нашому сайті.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром