На центральних вулицях міста поменшає МАФів

12 Травня 2016, 18:05
1946 Джерело: facebook.com

Нині у Луцьку розміщено близько 400 малих архітектурних форм, кількість яких хочуть зменшити, для початку, хоча б на центральних вулицях.

Про це повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко у четвер, 12 травня, під час постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

«На жаль, деякі підприємці не мають відчуття міри. Всі хочуть мати свою торгову точку на проспекті Волі, Театральному майдані чи Лесі Українки. Колись же ж ми маємо ставити цьому край», – зазначає Григоренко.

Першими ділянками, на яких збираються навести лад, стали проспект Волі, Перемоги, Відродження, Соборності, Грушевського, вулиця Лесі Українки, Винниченка, Ковельська та Львівська.

Робоча група уже розробила схеми, на яких є позначки усіх тимчасових споруд. Зеленим позначили ті, які є законними і до яких немає ніяких зауважень, жовті – ті, що отримали законне право розташування, але їх або надміру, або мають якісь порушення, червоні – ті, які стоять незаконно.

Інформацію протягом місяця можна було побачити на сайті міськради і надавати свої пропозиції. Нині робоча група вже напрацювала проект, який подадуть на розгляд виконкому.

Такий спосіб, за словами Григоренка, буде законним, погодженим з громадою і сприятиме обмеженню незаконної торгівлі на вулицях.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром