Водій тролейбуса вважає, що директор ЛПЕ незаконно обіймає посаду

12 Травня 2016, 15:18
1719

Працівник Луцького підприємства електротранспорту (ЛПЕ) звернувся до влади з проханням перегляду результатів конкурсу на посаду директора ЛПЕ та подав заяву до суду щодо незаконності призначення Ігоря Грицюка.

Про це працівник ЛПЕ Андрій Черчик повідомив у четвер, 12 травня, під час постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Він зазначив, що призначення Ігоря Грицюка на посаду директора ЛПЕ відбувалося з порушеннями. Його ж петицію і обговорювали на засіданні постійної комісії.

«Якщо людина приходить на посаду у такий незаконний спосіб, то вона не буде законно працювати. У нас є документація, яка підтверджує, що це незаконно. Він не має необхідних п’яти років стажу. На нашу думку, він має покровителів, які допомагають йому просуватися», – зауважив Андрій Черчик.

Крім того, працівник додав, що директор, відразу після приходу на посаду значно підняв собі та всьому керівному апарату підприємства зарплатню та розширив штат адміністрації.

Депутат Олександр Козлюк заперечив незаконність призначення директора підприємства. Він наголосив на тому, що тимчасова комісія з питань діяльності ЛПЕ надавала пропозицію звільнити самого Андрія Черчика. Адже водій за кермом займався відеозйомкою.

«Тоді ми вирішили, що наша комісія – не каральний орган, тому запропонували самостійно всередині підприємства розібратися з цим питанням», – зазначив Козлюк.

Заступник міського голови Сергій Григоренко також підтвердив, що процедура призначення директора відбувалася цілком законно та прозоро. У газеті «Луцький замок» розмістили оголошення про конкурс на заміщення вакантного місця. Претендували на місце чотири кандидати: Ігор Грицюк, Віктор Галенко, Сергій Дьомін та Володимир Пуц. За рекомендацією конкурсної комісії, на посаду призначили Ігоря Грицюка.

Крім того, Григоренко підтвердив, що документ, де зазначено, що стаж повинен бути не менше п’яти років, відсутній. Але це лише рекомендаційна вимога, проте не обов’язкова.

Проте Андрій Черчик зауважив, щодо незаконності призначення Грицюка, уже подали позов до суду. Тож члени комісії рекомендували заявнику дочекатися судового рішення, бо до їхньої компетенції не входить перевірка роботи конкурсної комісії.

Коментарі
12 Травня 2016, 22:43
Читаю ці постійні випади пана Черчика і дивуюсь, як людині не надоїло вводити в омату, а по простому говорити неправду про діяльність адміністрації ЛПЕ. Адже за встановлення нових посадових окладів всім працівникам, в тому числі і адміністрації, сам черчик на конференції трудового колективу підприємства також голосував. Заробітну плату працівникам, в тому числі і водіям тролейбусів і кондукторам підвищили до того рівня, що і по всій Україні. Окрім того, у своїх заявах про захист інтересів колективу, Черчик не вніс ні однієї пропозиції щодо покращення роботи підприємства. До тогож, сам Черчик всюди представляє себе як "голова страйкового комітету" Ніякого страйкового комітету на ЛПЕ не існує. Тобто можна сказати, що Черчик сам себе обрав "головою". Складається таке вражекння, що ця людина діє на чиєсь замовлення і мабуть не безкоштовно. Бо, мягко кажучи, працівник з нього не дуже справний.
13 Травня 2016, 02:25
Черчик говорить правду. А подiбного роду коментарi пишуть тi, якi отримують зарплату у 10 тис.грн.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024